MEISTERSINGER Pangaea Day Date

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όλοι όσοι φοράμε ρολόι έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε την ώρα με τη βοήθεια του ωροδείκτη και του λεπτοδείκτη. Πώς θα σας φαινόταν εάν το κάνατε αυτό με έναν και μοναδικό δείκτη; Ακούγεται παράξενο; Η γερμανική ωρολογοποιία Meistersinger προτείνει ακριβώς αυτό. Αντλώντας έμπνευση από τα ηλιακά ρολόγια, τα ρολόγια-πύργους του Μεσαίωνα και το design παλαιών οργάνων μέτρησης, οι σχεδιαστές της Meistersinger χώρισαν τα καντράν των ρολογιών τους σε 144 μέρη που αντιπροσωπεύουν τα πεντάλεπτα ενός 12ώρου. Εκτός από την αρίθμηση των ωρών που είναι εύκολα διακριτή, φρόντισαν να τονίσουν τις γραμμούλες που αφορούν τα 15, 30 και 45 λεπτά κάθε ώρας. Έτσι, κοιτάζοντας την ακριβή θέση του ωροδείκτη διαβάζει κανείς και τα λεπτά. Δεν είναι δύσκολο, είναι απλώς θέμα συνήθειας.

Μάθετε πώς να διαβάζετε την ώρα στα ρολόγια με έναν δείκτη της Meistersinger εδώ.

Ένα από τα πιο όμορφα μοντέλα της συλλογής ρολογιών με έναν δείκτη της Meistersinger είναι το Pangaea Day Date.

MEISTERSINGER Pangaea Day Date-1

Η ατσάλινη κάσα του έχει διάμετρο 40 mm και είναι σχετικά λεπτού προφίλ με το πάχος της να μην ξεπερνά τα 10,5 mm. Έχει ωραίες καμπύλες, άψογο φινίρισμα και σφραγίζει με ένα καμπυλωτό κρύσταλλο ζαφειριού. Ωραίες και εργονομικές είναι και οι καμπύλες στους βραχίονες της κάσας, επιτρέποντας στο ρολόι να εφαρμόζει τέλεια στον καρπό. Η ιδιαιτέρως λεπτή στεφάνη αναδεικνύει το καντράν εξασφαλίζοντας περισσότερο χώρο και καθαρότητα στις ενδείξεις.

MEISTERSINGER Pangaea Day Date-2

Όπως προδίδει και το όνομά του το Pangaea Day Date προσφέρει –εκτός από την ένδειξη της ώρας– ενδείξεις ημέρας της εβδομάδας και ημερομηνίας. Το ενδιαφέρον είναι ότι το επιτυγχάνει αυτό χωρίς την προσθήκη επιπλέον δεικτών, αλλά με τη βοήθεια δύο περιστρεφόμενων δίσκων πλήρως ενσωματωμένων στον μηχανισμό, ο πρώτος για την ημέρα και ο δεύτερος για την ημερομηνία. Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι συναρπαστικό, καθώς το καντράν αποκτά βάθος και θυμίζει όργανα μέτρησης ακριβείας, όπως το μανόμετρο.

MEISTERSINGER Pangaea Day Date-3

Υπάρχουν τέσσερις χρωματικές επιλογές για τα καντράν, όλες εξίσου εντυπωσιακές: λευκό, ιβουάρ, μπλε και μαύρο. Στις δύο πρώτες "γράφει" τέλεια ο δείκτης σε μπλε χρώμα ενώ στις δύο σκουρόχρωμες ο δείκτης είναι λευκός.

MEISTERSINGER Pangaea Day Date-4

Κάτω από το διαφανές πίσω καπάκι της κάσας αποκαλύπτεται ένας δοκιμασμένος και αξιόπιστος ελβετικός μηχανισμός, ο αυτόματος ETA 2836-2.

MEISTERSINGER Pangaea Day Date-5
MEISTERSINGER Pangaea Day Date-6

To Pangea Day Date μπορεί να συνδυαστεί με φίνα δερμάτινα λουράκια σε διάφορες υφές και χρώματα. Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της Meistersinger.

Τιμή: 1.998 €

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Vichos Items (τηλ.: 210-7248307)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή