ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Μάχη ΗΠΑ - Ρωσίας στον ΟΗΕ για τη δηλητηρίαση Σκριπάλ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Στη Ρωσία επιρρίπτουν -ανοικτά πλέον-  την ευθύνη για τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην κατασκόπου στο Λονδίνο, οι ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών η πρέσβης της χώρας στον Οργανισμό, Νίκι Χάλεϊ ανέφερε:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι η Ρωσία είναι υπεύθυνη για τις χημικές επιθέσεις εναντίον του Ρώσου πρώην κατασκόπου και της κόρης του, στη Βρετανία, με τη χρήση στρατιωτικής νευροτοξικής ουσίας. Για το 'έγκλημα' της Ρωσίας θα πρέπει να ληφθεί δράση από το Συμβούλιο Ασφαλείας. Οι ΗΠΑ στέκονται απολύτως αλληλέγγυες στο Ηνωμένο Βασίλειο», συμπλήρωσε η Αμερικανίδα διπλωμάτης.

Είναι η πρώτη φορά οι ΗΠΑ κατηγορούν τόσο ξεκάθαρα την Μόσχα για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Απαντώντας ο Ρώσος Πρέσβης Βασίλι Νεμπένζια ζήτησε στοιχεία που να αποδεικνύουν την εμπλοκή της χώρας του: «Απαιτούμε να μας παρασχεθούν υλικές αποδείξεις για τα υποτιθέμενα ρωσικά ίχνη που βρέθηκαν. Δεν έχουμε τίποτε να φοβηθούμε, τίποτε να κρύψουμε».

Απάντηση ετοιμάζει και η Γαλλία

Λίγο μετά τις 10.30 ώρα Ελλάδας έγινε γνωστό ότι ο Γάλλος πρέσβης πρόκειται μέσα στις επόμενες ώρες να επικοινωνήσει, στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, με τις βρετανικές αρχές προκειμένου να συντονίσουν την απάντησή τους στο περιστατικό της χημικής επίθεσης.

«Eχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στις έρευνες που διεξάγουν οι βρετανοί ομόλογοί μας», δήλωσε Γάλλος ΥΠΕΞ Ζαν Υβ Λε Ντριάν λίγο προτού συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του.

«Τις επόμενες ώρες η Γαλλία θα επικοινωνήσει σε ανώτατο επίπεδο με τις βρετανικές αρχές προκειμένου να συντονίσουμε τον τρόπο της αντίδρασής μας».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ