Τελικό σπριντ για Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα

Τελικό σπριντ για Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία της κανονικής διάρκειας στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός, ο οποίος υποδέχεται σήμερα (21.00) την αποκλεισμένη και άλλοτε κραταιά Μπαρτσελόνα, δεν έχει άλλο στόχο από το «σπριντ» που χρειάζεται να κάνει για να κατοχυρώσει και μαθηματικά τη δεύτερη θέση, το πλεονέκτημα έδρας και να διεκδικήσει ακόμη και την πρώτη θέση. Το πρόγραμμα των «ερυθρολεύκων» είναι ευνοϊκό στις 5 τελευταίες αγωνιστικές και προερχόμενοι από τις δύο νίκες, κόντρα στον Παναθηναϊκό και στην Μπάμπεργκ, η 19η νίκη είναι απολύτως εφικτή. Χωρίς τον Κώστα Παπανικολάου, που δεν ξεπέρασε το πρόβλημα της τενοντίτιδας, αλλά μαθημένος να καλύπτει τους απόντες παίκτες του, διαχρονικά, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θεωρεί ότι ο Ολυμπιακός επιβάλλεται να ανεβάσει τον ρυθμό του για να δικαιώσει με τον ανάλογο τερματισμό την πορεία του και στη φετινή διοργάνωση, με το… μαραθώνιο σύστημα των 30 αγωνιστικών.

«Η Μπαρτσελόνα έχει ανεβάσει την ψυχολογία της μετά την κατάκτηση του ισπανικού κυπέλλου. Εχουν αλλάξει πολλά στοιχεία, κυρίως στην ταχύτητα εκτέλεσης. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι για να αναχαιτίσουμε τον γρήγορο ρυθμό της και να περιορίσουμε τους Οριόλα και Τόμιτς που μπορούν να σκοράρουν και να δημιουργήσουν. Περιμένω από όλους τους παίκτες να συνεχίσουν να είναι συγκεντρωμένοι και να παλεύουν για κάθε κατοχή», υπογράμμισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, που ευχαρίστησε όλους όσοι συμπαραστέκονται στον θρήνο για τον θάνατο του πατέρα του.

To σημερινό πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής: Ερυθρός Αστέρας – Βαλένθια, Μπάμπεργκ – Ανατολού Εφές, Μακάμπι – Χίμκι, Μπασκόνια – Ζαλγκίρις.

• Η συμμετοχή των Παππά, Γκιστ και Λοτζέσκι στην αποστολή του Παναθηναϊκού, που αναχωρεί σήμερα για τη Μάλαγα και τον αυριανό αγώνα με την Ουνικάχα, θα αποφασιστεί λίγες ώρες πριν από το ταξίδι.

• Την τελευταία πνοή του, σε ηλικία, μόλις 47 ετών και λόγω μακροχρόνιου νεφρικού προβλήματος, άφησε ο πρώην παίκτης της Μπενετόν Τρεβίζο Αμερικανός Χένρι Ουίλιαμς, ο οποίος είχε γίνει πάστορας μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή