Η Grivalia ξεκινά τα έργα ανάπλασης στα Αστέρια Γλυφάδας

Η Grivalia ξεκινά τα έργα ανάπλασης στα Αστέρια Γλυφάδας

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε και ως προς το τυπικό της σκέλος η εξαγορά του 80% της εταιρείας Ναυσικά Α.Ε. από την Grivalia Hospitality, τον επενδυτικό βραχίονα της Grivalia Properties, στον κλάδο των ξενοδοχείων και της φιλοξενίας. Η Ναυσικά Α.Ε. διατηρεί τη μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου των Αστεριών της Γλυφάδας, ιδιοκτησίας της ΕΤΑΔ, μέχρι το τέλος του 2081. Η αξία της συναλλαγής ανήλθε σε 30 εκατ. ευρώ. Oπως ανέφερε χθες η Grivalia, στο ακίνητο κατά το παρελθόν λειτουργούσε το ξενοδοχείο «Αστέρια», το οποίο προβλέπεται να ανακατασκευαστεί πλήρως σε υπερπολυτελές αστικό θέρετρο υπό τη διαχείριση επιφανούς διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας. Επίσης, στο εν λόγω ακίνητο θα εξακολουθήσουν να λαμβάνουν χώρα εμπορικές δραστηριότητες και υπηρεσίες εστίασης.

Σύμφωνα με το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα, η έναρξη λειτουργίας του νέου ξενοδοχειακού συγκροτήματος και των συναφών εγκαταστάσεων αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα μέσα του 2019, καθώς εκτιμάται ότι τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσει η ανακατασκευή των υφιστάμενων υποδομών, στο ακίνητο των 285 στρεμμάτων. Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο Νοέμβριο εκδόθηκε η σχετική οικοδομική άδεια, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την ολοκλήρωση και της αλλαγής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας Ναυσικά Α.Ε.

Οπως ανέφερε πρόσφατα στην «Κ» ο κ. Γιώργος Χρυσικός, διευθύνων σύμβουλος της Grivalia, «αυτήν την περίοδο οργανώνουμε το ξεκίνημα της κατασκευής και τις επόμενες εβδομάδες θα προχωρήσουμε σε διαγωνισμό για την επιλογή του κατάλληλου κατασκευαστή. Σε κάθε περίπτωση, η κάλυψη θα είναι μικρότερη του 1% της έκτασης, δηλαδή λιγότερη από 28.000 τ.μ. Επί της ουσίας, η Grivalia δεν προτίθεται να αξιοποιήσει το σύνολο του διαθέσιμου συντελεστή, προτιμώντας να “πατήσει” στην ήδη ανεπτυγμένη υποδομή των 20.000 τ.μ. Μεταξύ άλλων, το έργο περιλαμβάνει ξενοδοχείο 5 αστέρων και 400 κλινών, σουίτες και επιπλωμένες βίλες, χώρους εστίασης και κέντρα διασκέδασης».

Εκτός από τη συγκεκριμένη επένδυση ανάπτυξης, η Grivalia συμμετέχει και στο έργο για την ανάπλαση των πρώην ακινήτων του ομίλου Παπαστράτος στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά, έχοντας συμφωνήσει για την απόκτηση του κτιρίου «Βόμβα», αρχικής επιφάνειας 4.000 τ.μ., το οποίο ανακατασκευάζεται, με στόχο τη μετατροπή του από αποθήκη σε κτίριο γραφείων επιφάνειας 10.500 τ.μ., αλλά και 126 θέσεις στάθμευσης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το ακίνητο θα είναι έτοιμο προς χρήση εντός της άνοιξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή