Τουρισμός-Γαστρονομία: Η ισχύς εν τη ενώσει

Τουρισμός-Γαστρονομία: Η ισχύς εν τη ενώσει

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

“Τουρισμός, γαστρονομία και τοπική ταυτότητα: μια ελληνική ματιά σε μια παγκόσμια τάση”, ήταν το θέμα του workshop που οργάνωσε στις 14 Μαρτίου ο ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) με τη συμμετοχή εκπροσώπων από το χώρο του τουρισμού και της γαστρονομίας, που έγινε στα πλαίσια διερεύνησης για την ανάπτυξη και ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού.

“Η αυθεντικότητα και ο τοπικός χαρακτήρας της γαστρονομίας αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα για έναν προορισμό που στοχεύει στην ολιστική βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη”, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος στον εναρκτήριο χαιρετισμό του, όπου ανακοίνωσε και το νέο έργο “Γαστρονομικοί προορισμοί” το οποίο θα υλοποιηθεί από τον Σύνδεσμο, το Ινστιτούτο ΣΕΤΕ και την Marketing Greece σε συνεργασία με το Greek Gastronomy Guide. Στόχος του έργου είναι “να δούμε στην πράξη την ποιοτική αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος -πιλοτικών προορισμών στην αρχή- μέσα από την γαστρονομία”, τόνισε ο κ. Ρέτσος.

Τουρισμός-Γαστρονομία: Η ισχύς εν τη ενώσει-1

Στη συζήτηση που συντόνισε η Ντένη Καλλιβωκά, εκδότρια του Difford's Guide, ο Γιώργος Πίττας (δημιουργός του Greek Gastronomy Guide) υποστήριξε ότι “οι Γαστρονομικές Κοινότητες δημιουργούν ισχυρή πολιτιστική και τουριστική ταυτότητα, με σκοπό κάθε τόπος να αναδειχθεί ως γαστρονομικός προορισμός”. Απ' την άλλη, ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης (ιδιοκτήτης του εστιατορίου ΣΕΛΗΝΗ) τόνισε την ανάγκη υλοποίησης ενός στρατηγικού σχεδίου ώστε να συνδεθεί σωστά ο τουρισμός με τον αγροδιατροφικό τομέα.

Ο διευθυντής της Grecotel Hotels and Resorts Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης εστίασε την ομιλία του στην προβολή της κρητικής φιλοξενίας και διατροφής που αναδεικνύονται μέσα από την αλυσίδα της Grecotel και ο Αντώνης Ψάλτης (εκπρόσωπος της Tinos Food Paths) μίλησε για την ανάγκη της συνεργασίας και πως αυτή οδήγησε συνειδητά στην ανάδειξη της γαστρονομίας του τόπου του. “Οι δυσκολίες που θα συναντήσουμε είναι μεγάλες. Έχουμε πίστη όμως στις δυνάμεις αυτού του τόπου, που ξέρει να προσπερνά με δουλειά και επιμονή όλα τα εμπόδια”, είπε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Ρέτσος και ας ελπίσουμε ότι αυτή θα είναι μια νέα αρχή στην αναβάθμιση και προώθηση των τουριστικών προϊόντων με σύμμαχο την γαστρονομία του τόπου μας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή