Ο πρόεδρος του ΣτΕ «παγώνει» το μαύρο στο Mega

Ο πρόεδρος του ΣτΕ «παγώνει» το μαύρο στο Mega

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Παγώνει» έως ότου συζητηθεί η υπόθεση επί της ουςίας η απόφαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου για οριστική διακοπή λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου με προσωρινή του διαταγή «πάγωσε» την απόφαση του ΕΡΣ μέχρι νεοτέρας, δηλαδή μέχρι να συζητηθεί η αίτηση αναστολής της που έχει καταθέσει η διοίκηση της Τηλέτυπος και έως ότου κριθεί επί της ουσίας η απόφαση του ΕΣΡ, δίκη που αναμένεται να γίνει στις 4 Μαΐου του 2018. Εισηγητής ήδη ορίστηκε ο σύμβουλος Επικρατείας Ηλίας Μάζος.

Η απόφαση για το τέλος του Mega πάρθηκε την περασμένη Τρίτη, έπειτα από συνεδρίαση επτά ωρών όπου και το ΕΣΡ απεφάνθη κατά πλειοψηφία, με ψήφους 6-3, ότι ο τηλεοπτικός σταθμός δεν έχει δικαίωμα εκπομπής.

Η ανεξάρτητη αρχή έκρινε πως ο σταθμός είναι γενικής στόχευσης ενημερωτικού προγράμματος και, καθώς δεν έλαβε μέρος στη διαγωνιστική διαδικασία του περασμένου Ιανουαρίου με την προκήρυξη των 7 αδειών, δεν μπορεί πλέον να εκπέμπει, αφού ολοκληρώθηκε και το τρίμηνο της παράτασης στη λειτουργία του.

Επίσης, αποφάσισε πως δεν μπορεί να θεωρηθεί θεματικός, όπως υποστήριζε η «Τηλέτυπος», καθώς δεν υπέβαλε ποτέ αίτηση αλλαγής φυσιογνωμίας του προγράμματός του. Το ΕΣΡ κατέληξε πως ο τηλεοπτικός σταθμός Mega εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρο 28, παρ. 10 του νόμου 4496/2014, γι’ αυτό και υποχρεώνει την ιδιοκτήτρια εταιρεία Τηλέτυπος Α.Ε. «να τερματίσει τη λειτουργία του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή