Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο βλέπει ο Ερντογάν

Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο βλέπει ο Ερντογάν

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι μπορεί να ξεσπάσει Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος με αφορμή το Συριακό διατύπωσε, χθες, ο Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε εκδήλωση για την Υγεία, ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε προηγούμενη δήλωσή του, σύμφωνα με την οποία οι Αμερικανοί κατασκευάζουν 20 βάσεις στη Συρία και αναρωτήθηκε «γιατί χρειάζονται (οι ΗΠΑ) βάσεις σε μια χώρα όπου υπάρχει ισχυρή στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας και του Ιράν; Γιατί τις εγκαθιστούν εκεί;

Αυτό σημαίνει ήδη τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Εμείς πρέπει να προετοιμαστούμε για κάθε ενδεχόμενο».

Την ίδια περίπου ώρα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθετούσε ψήφισμα με το οποίο καλούσε την Τουρκία να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της εναντίον των Κούρδων στο Αφρίν της βόρειας Συρίας και να στραφεί στην αντιμετώπιση των οργανώσεων που έχουν χαρακτηριστεί τρομοκρατικές από τον ΟΗΕ, όπως το Ισλαμικό Κράτος και η Αλ Κάιντα. Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξόργισε την Aγκυρα, όπου ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ έκανε λόγο για «καθαρή υποστήριξη της τρομοκρατίας», εννοώντας την κουρδική πολιτοφυλακή YPG που είναι σύμμαχος των ΗΠΑ. Από την πλευρά του, ο Ταγίπ Ερντογάν διεμήνυσε ότι ο τουρκικός στρατός θα μείνει στο Αφρίν «μέχρι να τελειώσει τη δουλειά του», προσθέτοντας: «O,τι και να πει γι’ αυτό το θέμα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μπαίνει από το ένα αυτί μου και βγαίνει από το άλλο».

Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο βλέπει ο Ερντογάν-1

Η βαλίτσα αντικατέστησε το κρεβάτι για το παιδάκι που εγκατέλειψε με τους γονείς του την κόλαση της ανατολικής Γούτα.

Με τον κλοιό των τουρκικών στρατευμάτων να σφίγγει γύρω από το Αφρίν, χιλιάδες άμαχοι έσπευδαν χθες να εγκαταλείψουν την πόλη, αναζητώντας καταφύγιο και τροφή σε γειτονικά χωριά. Ανάλογες σκηνές διαδραματίζονταν στην ανατολική Γούτα, στα περίχωρα της Δαμασκού, όπου ο κυβερνητικός στρατός σημείωνε εδαφικά κέρδη εις βάρος των ισλαμιστών ανταρτών.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή