Στον τελικό Πετρούνιας και Κωνσταντινίδης

Στον τελικό Πετρούνιας και Κωνσταντινίδης

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εισιτήρια» για τον τελικό των κρίκων «έκοψαν» οι Λευτέρης Πετρούνιας και Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται στο Μπακού. Οι πρωταθλητές μας προκρίθηκαν ως πρώτος και τέταρτος, ενώ από τη διοργάνωση απουσιάζουν οι περισσότεροι από τους κορυφαίους «σπεσιαλίστες» των κρίκων.

Ο τελικός του οργάνου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και εκεί και οι δύο αθλητές μας θα προσπαθήσουν να ανεβούν στο βάθρο, κάτι που είναι μέσα στις δυνατότητές τους. Στον προκριματικό ο Λευτέρης Πετρούνιας συγκέντρωσε, παρά το βήμα στην προσγείωση, 15,400 βαθμούς (βαθμός δυσκολίας: 6,400, βαθμός εκτέλεσης: 9,000) και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης 14,633, στην πρώτη παρουσίαση του καινούργιου προγράμματός του. Δεύτερος είναι ο Λαν Σινγκιού (Κίνα, 14,966 β.) και τρίτος ο τριταθλητής Ευρώπης του 2015, ο Ιμπραΐμ Τσολάκ (Τουρκία, 14,900 β.).

Οι υπόλοιποι αθλητές μας δεν κατάφεραν να προκριθούν. Στο δίζυγο ο Γιώργος Χατζηευσταθίου κατετάγη 14ος με 13,400 β. και ο Νίκος Ηλιόπουλος 15ος με 13,366 β. σε σύνολο 26 αθλητών, ενώ στις ασκήσεις εδάφους ο Αντώνης Τανταλίδης τερμάτισε 19ος μεταξύ 32 αθλητών με 13,133 βαθμούς. Η πρωτοεμφανιζόμενη στην κατηγορία γυναικών, η 16χρονη Εβελίνα Μάγια, ήρθε 11η στους ασύμμετρους ζυγούς στις 13 αθλήτριες.

Οι προκριματικοί ολοκληρώνονται σήμερα και από ελληνικής πλευράς θα αγωνιστούν οι Αντώνης Τανταλίδης, Γιώργος Χατζηευσταθίου στον πλάγιο ίππο και οι Βλάσης Μάρας, Νίκος Ηλιόπουλος στο μονόζυγο, ενώ στις γυναίκες θα παρουσιάσουν τα προγράμματά τους η Ιωάννα Ξουλόγη και η Εβελίνα Μάγια, τόσο στη δοκό ισορροπίας όσο και στις ασκήσεις εδάφους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή