Παράταση επτά ημερών του υπουργείου Οικονομικών στους εκτιμητές ακινήτων

Παράταση επτά ημερών του υπουργείου Οικονομικών στους εκτιμητές ακινήτων

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παράταση επτά ημερών δίνει το υπουργείο Οικονομικών στους εκτιμητές ακινήτων προκειμένου να υποβάλουν τις εισηγήσεις τους για τις νέες τιμές ζώνης. Η προθεσμία έληξε χθες και, σύμφωνα με πληροφορίες, καλούνται έως τις 22 Μαρτίου να παραδώσουν τις αντικειμενικές αξίες. Σημειώνεται ότι οι εκτιμητές ακινήτων θα πρέπει να υποβάλουν τις προτάσεις για όλες τις τιμές ζώνης που έχει αναλάβει ο καθένας. Αν παραλείψουν έστω και μία τιμή δεν θα εισπράξουν ούτε ευρώ από το Δημόσιο. Οπως αναφέρουν από το υπουργείο Οικονομικών, έχουν ήδη παραδοθεί οι νέες τιμές ζώνης για τα μεγάλα αστικά κέντρα και απομένουν οι τιμές απομακρυσμένων περιοχών, για τις οποίες, μάλιστα, δεν υπάρχουν και στοιχεία. Σε κάθε περίπτωση, στο υπουργείο Οικονομικών θα παραλάβουν τις τιμές στις 22 Μαρτίου και αμέσως μετά θα πρέπει να περάσουν από κόσκινο για να διαπιστωθεί η ποιότητα των δεδομένων.

Οπως όλα δείχνουν, η προθεσμία της 31ης Μαρτίου φαίνεται να χάνεται και, στην καλύτερη περίπτωση, οι νέες αντικειμενικές αξίες θα είναι έτοιμες στα τέλη Απριλίου. Αμέσως μετά την ανακοίνωση των νέων αντικειμενικών αξιών, οι οποίες θα ισχύσουν αναδρομικά από την 1-1-2018, θα αναλάβει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να υπολογίσει τον ΕΝΦΙΑ. Δηλαδή, θα πρέπει να διαπιστώσει το ποσό που προκύπτει για τα δημόσια ταμεία με βάση τις νέες αξίες και στην περίπτωση που τα έσοδα «πέσουν» από τα επίπεδα των 2,65 δισ. ευρώ, θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες αναπροσαρμογές για να επιτευχθεί ο στόχος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή