Σωφροσύνη αντί διχασμού

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υπόθεση Σαββίδη προκαλεί σημαντική πολιτική ζημιά στην κυβέρνηση Τσίπρα. Tαρακουνά συθέμελα το αφήγημα των κυβερνώντων, ότι αυτοί είναι διαφορετικοί από τους προηγούμενους και ότι δήθεν δεν έχουν σχέσεις με επιχειρηματικά συμφέροντα, και αμφισβητεί το πολιτικό δίλημμα του κ. Τσίπρα: «Εμείς οι καθαροί ή οι άλλοι οι βρώμικοι».

Η σκανδαλώδης ευνοϊκή μεταχείριση του ομογενούς κουμπουροφόρου επιχειρηματία εκθέτει την κυβέρνηση και αποτελεί μία ακόμη απόδειξη πολιτικής διπλοπροσωπίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στα τρία χρόνια διακυβέρνησης της χώρας. Θυμίζει την αρχική εξωφρενική αντιευρωπαϊκή διαπραγμάτευση με τους δανειστές και την κυβίστηση που οδήγησε στο τρίτο καταστροφικό μνημόνιο, με τεράστια οικονομική ζημιά στη χώρα και μεγαλύτερα θύματα τους οικονομικά ανίσχυρους.

Φέρνει στο μυαλό, όμως, και τη διοικητική ανεπάρκεια που έχουν δείξει οι κυβερνώντες στα περισσότερα θέματα με τα οποία έχουν καταπιαστεί – από το πρόσφατο φιάσκο στον υπολογισμό εκατοντάδων χιλιάδων νέων συντάξεων, την ταλαιπωρία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου με τις μπάρες του μετρό που δεν λένε να κλείσουν, το ναυάγιο του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», την αδυναμία σοβαρού χειρισμού των εθνικών θεμάτων, έως παλαιότερα την αυθαίρετη αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών και την αδυναμία ελέγχου μιας πετρελαιοκηλίδας που ρύπανε όλο το παραλιακό μέτωπο της Αθήνας.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, έχει δημιουργηθεί στον κόσμο ένα κύμα απογοήτευσης που καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις: H διαφορά –εδώ και μήνες– μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αναλλοίωτη στις 10 ποσοστιαίες μονάδες, με καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε αυτή τη δεινή πολιτική συγκυρία, η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει με σύνεση και να δημιουργήσει κλίμα συναίνεσης, που τόσο πολύ χρειάζεται η χώρα, απαντά με πόλωση και διχασμό. Στήνει δικαστήρια για τους πολιτικούς της αντιπάλους (υπόθεση Novartis, ενώ ακολουθούν υποθέσεις χρηματοδότησης κομμάτων και εξοπλιστικών) και υιοθετεί ανυπόστατες κατηγορίες χρηματισμού τους για να τους «λερώσει» – χωρίς τελική ετυμηγορία έως τις εκλογές. Το χειρότερο: στην υπόθεση του προέδρου του ΠΑΟΚ ενθαρρύνεται και ένας ακόμη διχασμός. Αυτός του ριγμένου «Βορρά» και του αθηνοκεντρικού «Νότου». Που μπορεί να αφήσει βαθιές πληγές στον πολιτικό και κοινωνικό ιστό της χώρας. Απαιτείται σωφροσύνη και σοβαρότητα από όλους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή