Μπάσκετ: Οι καταγγελίες για «στήσιμο» και ο ΕΣΑΚΕ

Μπάσκετ: Οι καταγγελίες για «στήσιμο» και ο ΕΣΑΚΕ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι παροικούντες την Iερουσαλήμ» και γνωρίζοντες τη νόμιμη «εισβολή» του στοιχηματισμού στο επαγγελματικό πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 κατηγορίας, δεν έμειναν… άφωνοι από την πρόσφατη καταγγελία Αμερικανού παίκτη σε ιστοσελίδα της χώρας του για την προειδοποίηση του προέδρου να ηττηθεί η ομάδα του με περισσότερους από 8 πόντους για να πληρωθούν οι παίκτες…

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγελία του Αμερικανού παίκτη στον οποίο οφείλονται ακόμα οι αποδοχές δύο μηνών αφορά αγώνα του φετινού πρωταθλήματος σε αγώνα που διεξήχθη στην κεντρική Ελλάδα. Η αναγκαία απαίτηση που δημιουργείται, όμως, είναι η αντίδραση του αδρανοποιημένου ΕΣΑΚΕ σε τέτοια σοβαρά θέματα και η διαλεύκανση της υπόθεσης για να μην ακολουθηθεί η τακτική της χαμηλής αξιολόγησης καταγγελιών για τα κακώς κείμενα του πρωταθλήματος και της απόκρυψής τους κάτω από το «χαλί» της εκάστοτε διοίκησης του συνεταιρισμού.

Ο ΕΣΑΚΕ επιβάλλεται να ζητήσει επίσημα από την αμερικανική ιστοσελίδα την κατάθεση όλων των στοιχείων που διαθέτει και να κινηθεί νομικά εναντίον της για συκοφαντική δυσφήμηση του ελληνικού πρωταθλήματος, αν δεν υπάρχουν ή δεν δοθούν.

Η διοργανώτρια αρχή, που μέχρι χθες δεν είχε λάβει καμία επίσημη τοποθέτηση –ως ώφειλε– για την καταγγελία του Αμερικανού παίκτη, θα πρέπει να καταθέσει τα στοιχεία –εφόσον παρασχεθούν– στην ελληνική Δικαιοσύνη για να διαλευκάνει πλήρως την υπόθεση και τις πιθανές ευθύνες όλων των εμπλεκομένων και κυρίως του προέδρου που είναι εταίρος στη «λίγκα» του επαγγελματικού μπάσκετ.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλης Γαλατσόπουλος οφείλει για την αξιοπιστία και την υστεροφημία του πρωταθλήματος και την ισότιμη συνεργασία όλων των ομάδων-μελών του συνεταιρισμού να μην αφήσει τον «σκελετό» της καταγγελίας στο «χρονοντούλαπο», αλλά να εξαντλήσει κάθε νόμιμη διαδικασία για να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Διαφορετικά, θα είναι ο ίδιος υπόλογος και τα άλλα μέλη της διοίκησης για πιθανή συγκάλυψη και σε κάθε μελλοντική συνεδρίαση του Δ.Σ. θα επικρατούν καχυποψία και οσμή σκανδάλου από τον στοιχηματισμό που φαίνεται ότι η χρήση του είναι απαραίτητη για να πληρώνονται οι παίκτες κάποιων καλαθοσφαιρικών ανώνυμων εταιρειών, όπως καταγγέλθηκε από τον Αμερικανό παίκτη…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή