Ποδόσφαιρο: Νέο ξεκίνημα της Εθνικής

Ποδόσφαιρο: Νέο ξεκίνημα της Εθνικής

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο «χρονοντούλαπο» της Ιστορίας θα περάσει σύντομα η διαδικασία των φιλικών αγώνων ανάμεσα σε εθνικές ομάδες. Επειτα από αρκετές «ζυμώσεις», η UEFA αποφάσισε να τα αντικαταστήσει, καθώς είχε χαθεί το ενδιαφέρον του κοινού, με μία νέα διοργάνωση, το Nations League που θα γίνεται στις επίσημες ημερομηνίες διεξαγωγής φιλικών. Από αυτό το νέο «μονοπάτι» δεύτερης ευκαιρίας, τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της Γηραιάς Ηπείρου θα διεκδικούν τέσσερα εισιτήρια για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2020. Τα περισσότερα εισιτήρια –συνολικά 20– θα «μοιραστούν» όπως πάντα μέσα από την προκριματική φάση, η κλήρωση της οποίας θα διενεργηθεί στο Δουβλίνο στις 2 Δεκεμβρίου.

Να σημειωθεί πως για πρώτη φορά η τελική φάση του 2020 δεν θα φιλοξενηθεί σε μία ή σε δύο χώρες, αλλά σε πολλές «γωνιές» της Ευρώπης! Συγκεκριμένα, ο τελικός και οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου. Τα ματς των ομίλων, της φάσης των «16» και οι προημιτελικοί θα γίνουν εκτός από το Λονδίνο, στη Γλασκώβη, στο Δουβλίνο, στην Κοπεγχάγη, στη Βουδαπέστη, στο Βουκουρέστι, στο Μπιλμπάο, στο Αμστερνταμ, στην Αγία Πετρούπολη, στη Ρώμη, στο Μόναχο και στο Μπακού!

Εως ότου προκύψουν οι όμιλοι της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2020, θα έχει «τρέξει» το πρώτο κομμάτι του Nations League. Η ελληνική ομάδα έχει κληρωθεί στον 2ο όμιλο της 3ης κατηγορίας μαζί με την Ουγγαρία, τη Φινλανδία και την Εσθονία. Ακόμη, η Κύπρος που βρίσκεται επίσης στην 3η κατηγορία, κληρώθηκε στον 3ο όμιλο με αντιπάλους τη Σλοβενία, τη Νορβηγία και τη Βουλγαρία. Το Πρωτάθλημα των Εθνών θα αρχίσει στις 6 Σεπτεμβρίου 2018, λίγο μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2019.

Στην παρούσα φάση, για την εθνική ομάδα προέχουν δύο φιλικά ματς, με αντιπάλους την Ελβετία που θα διεξαχθεί την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ και την Αίγυπτο που έχει προγραμματιστεί για τη μεθεπόμενη Τρίτη στη Ζυρίχη. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μίκαελ Σκίμπε θα έχει από τη Δευτέρα στη διάθεσή του τους Καρνέζη, Γιαννιώτη, Μπάρκα, Τοροσίδη, Μπακάκη, Σταφυλίδη, Μανωλά, Παπασταθόπουλο, Λυκογιάννη, Τζαβέλλα, Ρέτσο, Κυριάκο Παπαδόπουλο, Ταχτσίδη, Τζιόλη, Πέλκα, Κουρμπέλη, Σάμαρη, Ζέκα, Φορτούνη, Μπακασέτα, Μήτρογλου, Χριστοδουλόπουλο, Καρέλη, Γιαννιώτα, Δώνη, Λημνιό και Κουλούρη.

Το φιλικό της Παρασκευής με τους Ελβετούς θα αρχίσει στις 8 μ.μ. Αρχικώς είχε οριστεί το γήπεδο της Τούμπας ως τόπος διεξαγωγής της αναμέτρησης. Αλλά μετά τα πρόσφατα γεγονότα στο ντέρμπι πρωταθλήματος ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, η ΕΠΟ άλλαξε την έδρα και αποφάσισε το ματς να γίνει στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Τα εισιτήρια του αγώνα θα διατίθενται προς 5, 10 και 15 ευρώ και θα πωλούνται από την Τετάρτη από τα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ, από τις 9.30 το πρωί έως τις 5.30 το απόγευμα. Εισιτήρια του αγώνα θα πωλούνται από τη Δευτέρα και από τη σελίδα www.pame-ethniki.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή