Ποδόσφαιρο: Εκτοξεύθηκε η αξία του Μοχάμεντ Σαλάχ

Ποδόσφαιρο: Εκτοξεύθηκε η αξία του Μοχάμεντ Σαλάχ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Λίμιτ απ» έχει καταγράψει η μετοχή του Μοχάμεντ Σαλάχ στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, σύμφωνα με την έρευνα τρέχουσας μεταγραφικής αξίας των ποδοσφαιριστών των πέντε μεγάλων πρωταθλημάτων της Ευρώπης που διεξήγαγε το Ποδοσφαιρικό Παρατηρητήριο CIES, με έδρα την Ελβετία.

Ο Αιγύπτιος επιθετικός της Λίβερπουλ, που χάρισε φέτος και την πρόκριση στην πατρίδα του για το επικείμενο Μουντιάλ, έχει σημειώσει άνοδο στη δυνητική μεταγραφική του αξία κατά 74,7 εκατ. ευρώ. Ετσι, από 88,1 εκατ. ευρώ που θεωρείτο ότι κόστιζε στην αρχή της σεζόν, ο Σαλάχ αποτιμάται τώρα στα 162,8 εκατ.

Ο Αφρικανός σκόρερ ξεπέρασε ελάχιστα σε αύξηση αξίας τον Εντερσον Μοράες, τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα της Μάντσεστερ Σίτι, του οποίου η εκτιμώμενη αξία αυξήθηκε κατά 74,4 εκατ. ευρώ από το περασμένο καλοκαίρι, ανερχόμενη πλέον στα 98,7 εκατ. ευρώ. Αυτό αποτελεί αύξηση αξίας άνω του 300%…

Τεράστια είναι κι η αύξηση της αξίας του Λερόι Σανέ, επίσης της Σίτι, που από 88,2 εκατ. ευρώ αποτιμάται πλέον στα 151,2 εκατ., ήτοι 63 εκατ. ευρώ περισσότερα. Την πρώτη πεντάδα ανόδου σε απόλυτους αριθμούς συμπληρώνουν ο Κιλιάν Μ’μπαπέ της Παρί Σεν Ζερμέν, που ανέβηκε από τα 133,8 στα 188,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή κατά 54,7 εκατ., καθώς κι ένας ακόμη παίκτης της Σίτι, ο Γκάμπριελ Ζεσούς, με αύξηση 53,1 εκατ., από τα 52,9 εκατ. στα 105,9 εκατ. ευρώ.

Στους πρώτους δέκα ανήκουν ακόμη οι Τζο Γκόμεζ της Λίβερπουλ (57,3 εκατ.), Παουλίνιο της Μπαρτσελόνα (52,4 εκατ.), Ντάβινσον Σάντσες της Τότεναμ (77,6 εκατ.), Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς της Λάτσιο (70,5 εκατ.) και Φλοριάν Τοβάν της Μαρσέιγ (82,3 εκατ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή