Εορταστικές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας

Εορταστικές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ετήσια έκθεση για την ευτυχία στον κόσμο του ΟΗΕ δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες ημέρες πριν από την παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας που είναι η 20ή Μαρτίου.

Ο ΟΗΕ ξεκίνησε τους εορτασμούς της διεθνούς Ημέρας Ευτυχίας το 2013 και εξακολούθησε το 2015 με την εκκίνηση των 17 Βιώσιμων Αναπτυξιακών Στόχων που στοχεύουν στην καταπολέμηση της φτώχειας, στην αποκατάσταση των ανισοτήτων και στην προστασία του πλανήτη, τρία βασικά στοιχεία που οδηγούν στην ευδαιμονία και στην ευτυχία.

Ενας από τους βασικούς σπόνσορες της Παγκόσμιας Εκθεσης για την Ευτυχία του ΟΗΕ ήταν και η ιταλική εταιρεία καφέ lllyCaffe, η οποία προωθεί την ηθική και τη βιωσιμότητα «από το φυτό μέχρι το φλιτζάνι», από την εποχή που ιδρύθηκε στη βορειοανατολική πόλη της Τεργέστης το 1933. Η εταιρεία σήμερα δραστηριοποιείται σε 140 χώρες και έχει κύκλο εργασιών που ξεπέρασε τα 460 εκατ. ευρώ το 2016, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της.

«Οι σχέσεις μας με τους καλλιεργητές καφέ σε όλο τον κόσμο βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό. Δημιουργήσαμε βιώσιμα υψηλότερα εισοδήματα και ισχυρότερες κοινωνικές ομάδες», σχολίασε ο πρόεδρος της εταιρείας Αντρέα Λι. Η εταιρεία εισάγει τους κόκκους καφέ από την Κολομβία, τη Βραζιλία και την Κεντρική Αμερική. «Η οικογένεια συνεργάζεται αρμονικά με τους καλλιεργητές καφέ στη Λατινική Αμερική επί σαράντα χρόνια, βοηθώντας τους να αυξήσουν την ποιότητα της παραγωγής, να κερδίσουν αυξημένες τιμές για την παραγωγή τους και να δημιουργήσουν βιώσιμες επιχειρήσεις», τόνισε ο Αντρέα Λι. Σε σχόλιά της προς το πρακτορείο Xinhua, η εκπρόσωπος της llly τόνισε ότι αισιοδοξεί για την τύχη της στην Κίνα, όπου πραγματοποιεί επενδύσεις στη νοτιοδυτική επαρχία Γιουνάν.

Η έκθεση για την ευτυχία στον κόσμο του ΟΗΕ κατατάσσει 156 χώρες με βάση τα επίπεδα ευτυχίας και 117 χώρες με βάση τα επίπεδα ευτυχίας για τους μετανάστες. Ερευνώνται παράγοντες όπως το εισόδημα, η κοινωνική στήριξη, το προσδόκιμο ζωής, η ελευθερία των επιλογών η γενναιοδωρία και η διαφθορά.

Στον ρυθμό των εορταστικών εκδηλώσεων βρίσκεται το Ντουμπάι, τουριστική μητρόπολη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, εν όψει της παγκόσμιας Ημέρας Ευτυχίας που ο ΟΗΕ τιμά στις 20 Μαρτίου. 

Μια μεγαλειώδης παρέλαση πραγματοποιήθηκε στο Citywalk του Ντουμπάι, στην καρδιά της πόλης δίπλα στον ψηλότερο πύργο του κόσμου, το πολυδιαφημιζόμενο Burj Khalifa. Πάνω από 2.000 μουσικοί, καλλιτέχνες και παιδιά με στολές των σχολείων της χώρας συμμετείχαν ανά ομάδες, συγκροτήματα, ακόμα και πάνω σε άλογα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή