Αντί να καταριέστε, προσευχηθείτε…

Αντί να καταριέστε, προσευχηθείτε…

Κύριε διευθυντά

Να θυμίσω ότι υπάρχουν άνθρωποι με περίπλοκη αλληλεπίδραση γεννητικών ορμονών και με δύο χρωματοσώματα που ενδεχομένως «ευθύνονται» για την εκδήλωση της ομοφυλοφιλίας ως φυσικής μορφής συμπεριφοράς και όχι ως επιλογή. Θυμάμαι την επιστολή εφήβου, που φιλοξενήθηκε στη στήλη του αείμνηστου δημοσιογράφου Δημήτρη Ψαθά, όπου ομολογούσε ότι τον μεγάλωσαν ως αγόρι ενώ αισθανόταν κορίτσι. Μια σεμνή επιστολή εκ βαθέων. Γνώρισα από κοντά και τις ταλαιπωρίες των ανθρώπων αυτών με τις αλλεπάλληλες πλαστικές επεμβάσεις για την ανάδειξη του επικρατέστερου φύλου. Είμαι βέβαια εναντίον εκείνων που προβάλλουν τη διαφορετικότητά τους με υπερβολές κα οίηση. Ομως η χωρίς διάκριση πολεμική εναντίον τους είναι λάθος. Ο Αδόλφος Χίτλερ κατέταξε τους ομοφυλοφίλους στις κατώτερες φυλετικά ομάδες και ένας επίσκοπος του Χριστού ακούστηκε να λέει «φτύστε τους», χλευάζοντας πλάσματα του Θεού, που αιώνες πριν είχε δικαιώσει ο πάνσοφος Αριστοτέλης: «Η ομοφυλοφιλία είναι απαλλαγμένη από κάθε ηθική εκτίμηση και κρίση, όταν αιτία είναι η φύση» (Ηθικά, Νικομάχεια, 7, 3, 5).

Κύριε Αμβρόσιε, όταν λειτουργείτε στην Αγία Τράπεζα φορώντας άμφια μεγαλόπρεπα, «προίκα» βυζαντινών αυτοκρατόρων, μπροστά στον ταπεινό Εσταυρωμένο, ανταποκριθείτε στο προς εχθρούς και φίλους μήνυμά του. Στο μήνυμα της αγάπης, που το βλέμμα της μπορεί να διαβάσει ακόμη και τα μακρινά αστέρια, να ηρεμήσει την ψυχή του ανθρώπου και ν’ αντικρίσει χωρίς φόβο το πρόσωπο του Θεού.

Δημητρης Χαβατζας, MD, MS, FACS, Επισκ. καθηγητής Αγγειοχειρουργικής

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή