Θεοδωράκης: Η σύνθεση δίνει δύναμη

Θεοδωράκης: Η σύνθεση δίνει δύναμη

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιχειρώντας να δημιουργήσει μία εικόνα για το τι θα θέλει να κάνει ο νέος κομματικός φορέας της κεντροαριστεράς, ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκίνησε την ομιλία του με μία αναφορά στη μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε το Σικάγο το 1886, η οποία λειτούργησε ως αφορμή για την αναδημιουργία της πόλης με ουρανοξύστες αυτή τη φορά.

Τα μεγάλα έργα έχουν ανάγκη από μεγάλες συμπράξεις, τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι οι λευκοί μηχανικοί συνεργάστηκαν στις ΗΠΑ με τον ντόπιο πληθυσμό. «Η σύνθεση δίνει δύναμη», σημείωσε.

Ως πρώτη προτεραιότητα του νέου κόμματος, ο επικεφαλής του Ποταμιού έθεσε τις μεταρρυθμίσεις με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, κόντρα σε κάθε είδους συμφέροντα και συντεχνίες.

Όσον αφορά τα εθνικά θέματα, επανέλαβε τη θέση του πως όσα παραμένουν ανοιχτά πρέπει να κλείσουν άμεσα γιατί η όποια παράταση κάνει κακό, ενώ υποστήριξε τη γραμμή Γεννηματά στο Σκοπιανό, η οποία κάνει λόγο για ενιαία λύση με τη μορφή διεθνούς συμφωνίας.

Αναφορικά με την Τουρκία, τόνισε ότι ο νους μας πρέπει να είναι στον Ερντογάν, τον οποίο χαρακτήρισε έναν ηγέτη μεθυσμένο από όπλα και αίμα, ενώ επίσης έκανε και λόγο για προώθηση λύσης και στο Κυπριακό.

Ανοίγοντας μέτωπο με τα δύο μεγάλα κόμματα, ο κ Θεοδωράκης ανέφερε ότι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ κόστισαν δεκάδες δις στη χώρα, χωρίς να παραδεχθούν ποτέ τα λάθη τους.

Επιπλέον, στάθηκε στο ότι η κυβέρνηση είναι διχασμένη στα εθνικά θέματα, στηλιτεύοντας τη συμμαχία ενός κόμματος της αριστεράς με πολιτικά πρόσωπα της δεξιάς και της ακροδεξιάς.

Αναφορικά με το θέμα των θητειών, το οποίο έθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, απάντησε ότι ο ίδιος μπήκε στην πολιτική για οκτώ χρόνια, από τα οποία έχει κλείσει ήδη τα τέσσερα. Το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί κτήμα της επόμενης γενιάς, δήλωσε.

Η χώρα έχει ανάγκη από ένα Κίνημα Αλλαγής και όχι από ένα κίνημα συμβιβασμών, κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή