Επίθεση με μαχαίρι στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ

Επίθεση με μαχαίρι στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας Ισραηλινός τραυματίστηκε από επίθεση με μαχαίρι στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ την Κυριακή, με τον ύποπτο για την επίθεση να δέχεται τα πυρά της αστυνομίας και να πέφτει νεκρός, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Israel's Channel 12 TV.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου Channel 10, ο φερόμενος ως δράστης έφερε πάνω του τουρκικά προσωπικά έγγραφα.

Η ισραηλινή υπηρεσία ασθενοφόρων Magen David Adom ανακοίνωσε ότι ένας άνθρωπος μαχαιρώθηκε στο πάνω μέρος του σώματός του και είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Με τη σειρά του, ένας εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας επιβεβαίωσε την επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε κοντά στο Τείχος των Δακρύων και πρόσθεσε ότι ο δράστης «εξουδετερώθηκε» χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Η ένταση βρίσκεται σε φάση κλιμάκωσης στην Ιερουσαλήμ από τότε που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναγνώρισε την πόλη ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει εκεί την πρεσβεία των ΗΠΑ, στις 6 Δεκεμβρίου.

Το τελευταίο αυτό περιστατικό έρχεται αμέσως μετά από μία επίθεση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη για την οποία ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ένας Παλαιστίνιος μοτοσυκλετιστής σκότωσε δύο Ισραηλινούς στρατιώτες που περιπολούσαν σε δρόμο κοντά σε εβραϊκό οικισμό, πέφτοντας πάνω τους με τη μοτοσυκλέτα του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή