Opel Grandland X: Αποστολή στην Ισπανία με την κορυφαία έκδοση εξοπλισμού “Ultimate”

Opel Grandland X: Αποστολή στην Ισπανία με την κορυφαία έκδοση εξοπλισμού “Ultimate”

4' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μοντέρνες, δυναμικές γραμμές, γοητευτική off-road εμφάνιση και υπερυψωμένα καθίσματα με άριστη σφαιρική ορατότητα σε συνδυασμό με ποικίλες κορυφαίες τεχνολογίες, άφθονους χώρους και άνεση για μέχρι πέντε φίλους της περιπέτειας και μία φιλοσοφία ασφάλειας που έχει αποσπάσει πέντε αστέρια Euro NCAP – αυτός είναι ο ορισμός του Opel Grandland X. Το νέο μοντέλο είναι πραγματικός διεκδικητής στην αναπτυσσόμενη κατηγορία SUV,  της οποίας το μερίδιο έχει αυξηθεί από 7% το 2010,  σε σχεδόν 20%,  σήμερα.

Κάτω από το καπό, το Grandland X μπορεί να φιλοξενήσει το νέο, δίλιτρο κορυφαίο diesel 177 hp, (κατανάλωση diesel στο NEDC στην πόλη 5,3-5,3 l/100 km, εκτός πόλης 4,6-4,5l/100 km, μικτός κύκλος 4,9-4,8l/100 km, 128-126 g/km CO2) σε συνδυασμό με το νέο, πολύ αποδοτικό οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Η premium έκδοση “Ultimate” υπόσχεται ένα εξαιρετικό επίπεδο άνεσης. Οι πελάτες έχουν στη διάθεσή τους Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Warning) με ανίχνευση πεζού και Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking) μαζί με υπερσύγχρονες τεχνολογίες όπως προβολείς AFL LED και Σύστημα Υποβοήθησης Παρκαρίσματος (Advanced Park Assist) και Κάμερα 360°. Τα πιστοποιημένα από το AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.) premium εργονομικά εμπρός καθίσματα, η δερμάτινη ταπετσαρία και τα θερμαινόμενα καθίσματα για οδηγό/συνοδηγό και τα δύο πλαϊνά πίσω καθίσματα αυξάνουν το επίπεδο άνεσης. Άριστη ενημέρωση / ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα εξασφαλίζει το Navi 5.0 IntelliLink με έγχρωμη οθόνη αφής που είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto. Ορισμένα smartphones φορτίζονται ακόμα και ασύρματα. Επιπλέον, οι αγοραστές του Ultimate μπορούν να ακούνε τη μουσική τους στο στάνταρ premium ηχοσύστημα Denon, ενώ το DAB+ αναβαθμίζει τις επιλογές και την ποιότητα ήχου των ραδιοφωνικών σταθμών. Τον τελευταίο λόγο έχει η μοντέρνα, δυναμική σχεδίαση του συμπαγούς SUV της Opel που το κάνει πραγματικά εντυπωσιακό – έως ακαταμάχητο με το προαιρετικό δίχρωμο φινίρισμα. 

 

Ασφαλής οδηγική απόλαυση: IntelliGrip, υπερσύγχρονα συστήματα υποστήριξης και κινητήρες

Το Grandland X συμπεριφέρεται τόσο δυναμικά όσο υπαγορεύει η εμφάνισή του και προσφέρει ασφαλή οδηγική απόλαυση, όλο το χρόνο και σε οποιοδήποτε οδόστρωμα. Αυτό οφείλεται μεταξύ άλλων στο προαιρετικό, ηλεκτρονικό σύστημα IntelliGrip που εξασφαλίζει κορυφαία πρόσφυση σε ποικίλες οδηγικές συνθήκες. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει από πέντε προγράμματα οδήγησης. Το σύστημα, στη συνέχεια, προσαρμόζει την κατανομή ροπής στους εμπρός τροχούς και επιτρέπει την ολίσθηση του τροχού εάν είναι απαραίτητο. Αυτό εξασφαλίζει τέλεια πρόσφυση και σταθερή συμπεριφορά, ανεξάρτητα εάν το Grandland X κινείται σε χιόνι, λάσπη, άμμο ή βρεγμένη επιφάνεια.

Το Grandland X περιλαμβάνει επίσης μία πρώτης τάξεως γκάμα υπερσύγχρονων συστημάτων υποστήριξης, που κάνουν την οδήγηση πιο ξεκούραστη και αναβαθμίζουν το επίπεδο ασφάλειας: Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Warning) με ανίχνευση πεζού και Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking), Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness Alert), Σύστημα Υποβοήθησης Παρκαρίσματος (Advanced Park Assist) Κάμερα 360° και Αυτόματο Σύστημα Προσαρμογής Ταχύτητας (Automatic Cruise Control) με λειτουργία stop, που διατηρεί την επιλεγμένη ταχύτητα και απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και φρενάρει μέχρι την πλήρη στάση ή επιταχύνει το Grandland X όταν χρειάζεται. Το εξαιρετικό επίπεδο ασφάλειας του νέου Grandland X επιβεβαιώθηκε πρόσφατα από την πεντάστερη κατάταξή του στο Euro NCAP. Το νέο SUV της Opel συγκέντρωσε υψηλή βαθμολογία και στις τέσσερις κατηγορίες αξιολόγησης ασφάλειας, προστασία ενηλίκων επιβατών, προστασία παιδιών, προστασία πεζών και συστήματα υποβοήθησης ασφάλειας. 

  • Ο κορυφαίος 2.0 diesel παράγει 177 hp στις 3.750 rpm, αποδίδει ισχυρή μέγιστη ροπή 400 Nm στις 2.000 rpm και επιταχύνει το Grandland X από 0 στα 100 km/h σε 9,1 δεύτερα μέχρι την τελική ταχύτητα των 214 km/h.
  • Ο 1.6 diesel με 120 hp αποδίδει μέγιστη ροπή 300 Nm στις 1.750 rpm (κατανάλωση NEDC: στην πόλη 5,1-4,7 l/100 km, εκτός πόλης 4,2-3,5 l/100 km, μικτός κύκλος 4,6-4,0 l/100 km, 118-104 g/km CO2).
  • Ο βενζινοκινητήρας 1.2 Turbo άμεσου ψεκασμού αποδίδει 96 kW/130 hp και μέγιστη ροπή 230 Nm στις 1.750 rpm (κατανάλωση NEDC: στην πόλη 6,4 – 6,0 l/100 km, εκτός πόλης 4,9-4,5 l/100 km, μικτός κύκλος 5,5-5,1 l/100 km, 127-117 g/km CO2). 

 

Σπορ, κομψό και άνετο: Αυτός είναι ο ορισμός ενός σύγχρονου SUV

Εκτός από τις ζωηρές επιδόσεις, το κομψό στυλ, την υψηλή ποιότητα κατασκευής και το άνετο εσωτερικό καθώς και η ολοκληρωμένη τεχνολογία infotainment συμβάλλουν σε μία αίσθηση ευεξίας μέσα στην καμπίνα. 

Με μήκος 4.477 mm, πλάτος 1,856 mm (χωρίς εξωτερικούς καθρέπτες) και ύψος 1.609 mm, το νέο Opel Grandland X είναι ένα μοντέρνο, στιβαρό SUV από όποια πλευρά κι αν το κοιτάξεις. Μπροστά, πάνω από την ποδιά, η τολμηρή μάσκα φέρει περήφανη το σήμα Opel Blitz. Τα χρωμιωμένα πτερύγια πλαισιώνουν το λογότυπο της μάρκας και εκτείνονται προς τους λεπτούς προβολείς LED σε σχήμα διπλού φτερού, που διευρύνουν οπτικά το εμπρός τμήμα και προσδίδουν στο Grandland X στιβαρότητα. Το καπό φέρει την χαρακτηριστική πτυχή της Opel – εκφράζοντας τη σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας ‘Η Γερμανική Ακρίβεια Συναντά τη Γλυπτική Τέχνη’.

Το μακρύ μεταξόνιο των 2.675 mm δημιουργεί ένα ευάερο και ευρύχωρο περιβάλλον για να ταξιδεύουν άνετα μέχρι πέντε άτομα. Με χώρο αποσκευών από 514 – 1.652 L, κατάλληλο ακόμα και για τη μεταφορά σπορ εξοπλισμού, το νέο SUV της Opel είναι εφάμιλλο των εξαιρετικά ευρύχωρων, συμπαγών station wagon. Ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού, η πρόσβαση στο χώρο αποσκευών είναι πολύ εύκολη και άνετη με την ελεγχόμενη από αισθητήρα πίσω πόρτα που ανοίγει και κλείνει αυτόματα με απλή κίνηση του ποδιού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή