Γάλλος εργαζόμενος στο προξενείο της Γαλλίας κατηγορείται για λαθρεμπόριο όπλων

Γάλλος εργαζόμενος στο προξενείο της Γαλλίας κατηγορείται για λαθρεμπόριο όπλων

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας Γάλλος εργαζόμενος στο γενικό προξενείο της Γαλλίας στην Ιερουσαλήμ συνελήφθη με την κατηγορία ότι συμμετείχε σε λαθρεμπόριο όπλων από τη Λωρίδα της Γάζας στη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ.

Ο Ρομέν Φρανκ φέρεται να μετέφερε περίπου 70 πιστόλια και δύο αυτόματα όπλα από τη Λωρίδα της Γάζας, επεσήμανε η Σιν Μπετ.

Συνελήφθη πριν αρκετές εβδομάδες και σήμερα αναμένεται να του απαγγελθούν κατηγορίες μαζί με άλλους Παλαιστίνιους, μέλη της δικτύου λαθρεμπόρων.

Εκπρόσωπος της γαλλικής πρεσβείας στο Τελ Αβίβ εξήγησε ότι ο ύποπτος είναι «μέλος του γενικού προξενιού στην Ιερουσαλήμ» και πρόσθεσε ότι η Γαλλία λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη της την υπόθεση και συνεργάζεται με τις ισραηλινές αρχές.

Ο ύποπτος συνελήφθη στο πλαίσιο έρευνας που διεξήγαγε η Σιν Μπετ για ένα παλαιστινιακό δίκτυο που μετέφερε λαθραία στρατιωτικού τύπου όπλα από τη Λωρίδα της Γάζας, που ελέγχεται από τη Χαμάς, στη Δυτική Όχθη.

«Ο εργαζόμενος στο προξενείο περνούσε τα όπλα (…) τους τελευταίους μήνες χρησιμοποιώντας όχημα του γαλλικού προξενείου, το οποίο υποβαλλόταν σε λιγότερους ελέγχους στο πέρασμα Ερέζ (στα σύνορα Ισραήλ- Γάζας), όπως συνηθίζεται με τέτοιου τύπου οχήματα», ανακοίνωσε η Σιν Μπετ.

Αξιωματούχος των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε ότι το κίνητρο του Γάλλου ήταν οικονομικό, χωρίς όμως να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή