Καμμένος: Η συγκυβέρνηση με Τσίπρα θα πάει μέχρι τέλους

Καμμένος: Η συγκυβέρνηση με Τσίπρα θα πάει μέχρι τέλους

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διέψευσε ο Πάνος Καμμένος τα σενάρια περί ρήξης με τον πρωθυπουργό, εξερχόμενος του δικαστηρίου στη Θεσσαλονίκη, όπου αθωώθηκε για την υπόθεση Πάχτα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η συγκυβέρνηση με τον Αλέξη Τσίπρα θα πάει μέχρι τέλους. Εκανε παράλληλα λόγο για μια σχέση «έντιμη και δημόσια».

Οσον αφορά το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Αμυνας επανέλαβε για ακόμη μια φορά τα περί ομηρίας.

«Αυτό που επιζητούμε είναι μία κοινή εθνική γραμμή. Είναι δύο παλικάρια, τα οποία βρίσκονται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Τουρκία. Εκείνη την ώρα έκαναν την περιπολία τους διαφυλάσσοντας τα ευρωπαϊκά σύνορα. Να κινηθεί η Ε.Ε. Δεν μπορεί το ΝΑΤΟ να αποφεύγει να πάρει θέση», ανέφερε. 

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα, προκειμένου οι Έλληνες «όμηροι», όπως ανέφερε, να απελευθερωθούν το συντομότερο δυνατόν. «Η δική μας προσπάθεια θα είναι η χάραξη μιας εθνικής γραμμής. Έχουμε τόσα πολλά να διαφωνήσουμε πολιτικά και δεν είναι ανάγκη να διαφωνήσουμε σε τέτοια υπόθεση», κατέληξε.

Για το Σκοπιανό υπογράμμισε: «Υπάρχουν θέματα που έχουμε δημόσια ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν τις θέσεις είτε του ενός είτε του άλλου κόμματος. Οπως για το ονοματολογικό των Σκοπίων. Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν δεχόμαστε καμία λύση που να περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία». Ούτε βόρεια, ούτε νότια, ούτε ανατολική ούτε δυτική. Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Από εκεί και πέρα περιμένουμε από τα Σκόπια να κάνουν κάποιες συνταγματικές αλλαγές. Για να δούμε. Προϋπόθεση για λύση είναι οι συνταγματικές αλλαγές στην ΠΓΔΜ. Αυτή την προϋπόθεση την έχει θέσει ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κοτζιάς. Ας δούμε τι βήματα θα κάνει η άλλη πλευρά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή