Οι μάρτυρες «δείχνουν» τους δολοφόνους του 19χρονου στο Μαρούσι

Οι μάρτυρες «δείχνουν» τους δολοφόνους του 19χρονου στο Μαρούσι

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στοιχεία ικανά να οδηγήσουν σύντομα στην εξιχνίαση της δολοφονίας του 19χρονου Θωμά, τα ξημερώματα της Κυριακής στο Μαρούσι, έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας. Από τις μαρτυρίες των αυτοπτών, εξάλλου, προκύπτει ότι ο νεαρός από το Νέο Ηράκλειο γνωριζόταν με τους δολοφόνους του, ενώ κρίσιμα στοιχεία εκτιμάται ότι θα προκύψουν και από την άρση απορρήτου στο κινητό του τηλέφωνο.

Η δολοφονία του 19χρονου έγινε στις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής, στην πλατεία Ηρώων στο Μαρούσι. Τραυματίστηκε από χτύπημα με μαχαίρι στον θώρακα και, παρότι έγινε προσπάθεια να μεταφερθεί άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΚΑΤ, υπέκυψε.

Μέχρι λίγα λεπτά πριν από τη δολοφονία ο νεαρός βρισκόταν στην πλατεία μαζί με 6 – 7 φίλους του και τη 18χρονη κοπέλα του. Ο ένας από τους μάρτυρες που μίλησαν στην αστυνομία, υπάλληλος περιπτέρου στο σημείο, κατέθεσε ότι η παρέα των νεαρών έκανε φασαρία και γι’ αυτό τους ζήτησε να απομακρυνθούν. «Πράγματι, μετά την παρατήρηση που τους έγινε μετακινήθηκαν μερικά μέτρα παρακάτω», περιέγραψε αξιωματικός που μετέχει στην έρευνα. Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν οι φίλοι του θύματος, λίγη ώρα αργότερα εμφανίστηκαν δύο ή τρία άτομα, με τα οποία ο 19χρονος Θωμάς έμοιαζε να γνωρίζεται. «Τον παρέσυραν λίγο παραδίπλα, όπου τον χτύπησαν μία φορά με μαχαίρι στον θώρακα. Στη συνέχεια απομακρύνθηκαν πεζή», σχολίασε πηγή της ΕΛ.ΑΣ.

Αρχικά η 18χρονη κοπέλα είπε στους αστυνομικούς ότι οι δράστες ήταν τρεις, φορούσαν κουκούλες και αποπειράθηκαν να τους ληστέψουν. «Ο Θωμάς αντιστάθηκε και τον μαχαίρωσαν», φέρεται να κατέθεσε. Στην πορεία της έρευνας, ωστόσο, η κατάθεσή της αποδείχθηκε ψευδής. Είτε από φόβο είτε για άλλο λόγο, απέφυγε να αποκαλύψει την αλήθεια στους αστυνομικούς. Από την εξέταση και των υπολοίπων μαρτύρων, πάντως, οι ερευνητές της Ασφάλειας απέκτησαν μια αρκετά καθαρή εικόνα για όσα διαδραματίστηκαν στο σημείο τα ξημερώματα της Κυριακής, πιθανόν δε να διαθέτουν ενδείξεις για την ταυτότητα των δολοφόνων. «Δράστες και θύμα ήταν γνωστοί και, μάλιστα, έχουμε ενδείξεις ότι του φόνου είχε προηγηθεί κάποιο επεισόδιο μεταξύ τους σε άλλο σημείο και συνεχίστηκε στην πλατεία Ηρώων. Εξετάζουμε μάλιστα το ενδεχόμενο οι δράστες να είχαν κάποια διαφορά όχι με το ίδιο το θύμα αλλά με κοντινά του πρόσωπα και ο νεαρός να την πλήρωσε άδικα επειδή ανέλαβε να παίξει τον ρόλο του μεσολαβητή», επισήμανε αρμόδιος αξιωματικός, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η έρευνα για την υπόθεση ενδέχεται να έχει σύντομα αποτέλεσμα. Από την ΕΛ.ΑΣ. διέψευδαν ότι η υπόθεση συνδέεται με διαφορές μεταξύ οπαδών αντίπαλων ομάδων (στο σημείο του φόνου βρίσκεται σύνδεσμος οπαδών του Παναθηναϊκού) ή ακόμη ότι ο διαπληκτισμός θύματος και δραστών είχε πολιτικά κίνητρα.

Ο 19χρονος είναι μοναχοπαίδι και έμενε μαζί με την οικογένειά του στο Νέο Ηράκλειο. Εργαζόταν περιστασιακά ως ντιλίβερι και ετοιμαζόταν να εκπληρώσει τη στρατιωτική του θητεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή