Κατέθεσε… φύλλο αγώνος ο Γ. Κομίνης

Κατέθεσε… φύλλο αγώνος ο Γ. Κομίνης

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ουδέν νεώτερον προέκυψε από την έγγραφη κατάθεση του διαιτητή του επίδικου αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, Γ. Κομίνη. Από τον διαιτητή, που δεν προσήλθε στην ακροαματική διαδικασία της περασμένης Παρασκευής στο πρωτοβάθμιο μονομελές πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας, ζητήθηκε να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα και κυρίως αν κατά τη διάρκεια της προσωρινής διακοπής, λόγω της εισβολής του Ιβάν Σαββίδη, του Λούμπος Μίχελ και των ανδρών της προσωπικής ασφάλειας του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, δόθηκε εντολή στις δύο ομάδες να ξαναβγούν στον αγωνιστικό χώρο και αν ναι, πώς αντέδρασαν. Επίσης, από τον διαιτητή ζητήθηκε να διευκρινίσει αν ήταν γνωστό στις δύο ομάδες ότι κατακύρωσε το γκολ του Βαρέλα και αν του ζητήθηκε να γράψει δηλώσεις των αξιωματούχων στο φύλλο αγώνα.

Ο διαιτητής φέρεται να επιμένει στα αναγραφόμενα στο φύλλο αγώνα χωρίς να δίνει περαιτέρω εξηγήσεις. Ειδικότερα επαναλαμβάνει ότι: «Στο 89΄ λεπτό του αγώνα έπειτα από επίτευξη τέρματος της γηπεδούχου ομάδος, αρχικά ύψωσα το χέρι μου υποδεικνύοντας παράβαση οφσάιτ και ύστερα από διαβουλεύσεις με τον β΄ βοηθό αν το γκολ είναι έγκυρο ή μη. Αποφάσισα την κατακύρωσή του. Προτού ανακοινώσω την απόφασή μου εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο βίαια ο κ. Σαββίδης με τη συνοδεία ατόμων της προσωπικής του ασφάλειας και ζητούσε από την ομάδα του να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο. Κατόπιν, κατευθύνθηκε προς τον εκπρόσωπο της ΑΕΚ κ. Δημητριάδη Βασίλη, τον οποίο απώθησε βίαια». Για τον Μίχελ αναφέρει: «Με πλησίασε απειλητικά και μου είπε: “You are finished today”. Επειτα από αυτά τα γεγονότα αποφάσισα να εισέλθoυμε στον χώρο των αποδυτηρίων διότι η κατάσταση που επικρατούσε απαγόρευε την ομαλή συνέχιση του αγώνα».

Τέλος, για τη διακοπή του αγώνα και όσα του είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΚ, Μ. Λυσσάνδρου, αναφέρει: «Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στα αποδυτήρια, ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΑΕΚ Μηνάς Λυσσάνδρου μου δήλωσε ότι: Μετά τη βίαιη είσοδο του κ. Σαββίδη, ο οποίος οπλοφορούσε, και τα όσα επακολούθησαν μαζί με τους συνοδούς του στον αγωνιστικό χώρο, εμείς ως ΑΕΚ αδυνατούμε να εισέλθουμε στον αγωνιστικό χώρο, λόγω μεγάλης έντασης και ανασφάλειας και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας είναι τρομοκρατημένοι από τα ανωτέρω γεγονότα.

Και καταλήγει ως εξής: «Ελαβα υπόψη το σύνολο των γεγονότων πριν αποφασίσω την οριστική διακοπή του αγώνα και ενημερώσω τους εκπροσώπους αμφοτέρων των ομάδων και εκφράσω την τελική μου απόφαση, δεδομένου πως δεν ήταν δυνατή η συνέχιση του ως άνω ποδοσφαιρικού αγώνα».

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έχουν διορία μέχρι αύριο για να στείλουν τα υπομνήματά τους έχοντας λάβει γνώση της κατάθεσης Κομίνη. Από αύριο αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση της απόφασης, η οποία αναμένεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή