Σε δημοπρασία το ρολόι του Φαρούκ

Σε δημοπρασία το ρολόι του Φαρούκ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο σφυρί σπάνιο ρολόι που φορούσε ο βασιλιάς της Αιγύπτου Φαρούκ, από τον οίκο Christie’s. Το ρολόι αναμένεται να πωληθεί από 400.000 έως 800.000 δολάρια όταν δημοπρατηθεί εντός της εβδομάδας από τον Christie’s στο Ντουμπάι.

Κατασκευής 1944 και με ανάγλυφο το βασιλικό έμβλημα της Αιγύπτου, το Patek Philippe 1518, με διηνεκές ημερολόγιο και χρονογράφο, είναι ένα από τα μόλις 281 τέτοια μοντέλα που έχει κατασκευάσει η περίοπτη ελβετική ωρολογοποιία.

Ο βασιλιάς Φαρούκ, ο τελευταίος βασιλιάς της Αιγύπτου πριν η επανάσταση του 1952 ανατρέψει τη μοναρχία, ήταν συλλέκτης σπάνιων ρολογιών, χόμπι που κληρονόμησε από τον πατέρα του βασιλιά Φουάντ. Ο Φαρούκ είχε ρολόγια Patek Philippe και Vacheron Constantin, ενώ ήταν επίσης συλλέκτης αυτοκινήτων και νομισμάτων.

«Το Reference 1518 από μόνο του είναι ένα ρολόι που εκείνη την εποχή μόνον η ελίτ, η αριστοκρατία και οι πιο σπουδαίοι πελάτες του οίκου Patek Philippe μπορούσαν να αποκτήσουν», δήλωσε ο Ρεμί Τζούλια, επικεφαλής στο τμήμα ρολογιών για τη Μέση Ανατολή, την Ινδία και την Αφρική του οίκου Christie’s στο Ντουμπάι. «Γιατί;

Λόγω της τιμής του και λόγω των εξαιρετικά περιορισμένων κομματιών που κυκλοφόρησαν. Θυμηθείτε ότι εκείνα τα χρόνια και μόνο να είχε κάποιος ρολόι ήταν πολυτέλεια. Πόσο μάλλον ένα χρυσό ρολόι από τον καλύτερο ωρολογοποιό, περίπλοκο, με διηνεκές ημερολόγιο και χρονογράφο», δήλωσε στο περιθώριο της ενημέρωσης Τύπου παρουσιάζοντας τα αντικείμενα της δημοπρασίας.

1.600 έργα τέχνης

Η συλλογή Ροκφέλερ βγαίνει σε ιστορική δημοπρασία τον Μάιο στη Νέα Υόρκη. Πικάσο, Μονέ, Γκογκέν περιλαμβάνονται στα 1.600 έργα τέχνης, έπιπλα και μπιμπελό που απαρτίζουν τη μυθική συλλογή της Πέγκι και του Ντέιβιντ Ροκφέλερ, η οποία θα βγει στο σφυρί τον Μάιο στη Νέα Υόρκη από τον οίκο Christie’s, που την παρουσιάζει ως τη «δημοπρασία του αιώνα».

Αξίας περίπου 600 εκατ. δολαρίων, η συλλογή των κληρονόμων της δυναστείας των Αμερικανών πολυεκατομμυριούχων μπορεί να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ που κατέχει το Παρίσι από το 2009 χάρη στην πώληση των αριστουργημάτων της συλλογής των Ιβ Σεν Λοράν και Πιερ Μπερζέ. Η ιδιωτική συλλογή του αείμνηστου σχεδιαστή μόδας και του συνεταίρου και συντρόφου του είχε κατακυρωθεί αντί 484 εκατ. δολαρίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή