Εξαιρετικό ξεκίνημα για ενόργανη το 2018

Εξαιρετικό ξεκίνημα για ενόργανη το 2018

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τους καλύτερους οιωνούς άρχισε η χρονιά για την ελληνική ενόργανη. Ο Λευτέρης Πετρούνιας και η Ιωάννα Ξουλόγη κατέκτησαν, αντίστοιχα, ένα χρυσό και ένα ασημένιο στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της χρονιάς, ενώ και άλλοι αθλητές μας πλασαρίστηκαν στις οκτάδες των οργάνων τους.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας πρέπει να θεωρεί το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν γούρικη πόλη, καθώς τα τελευταία χρόνια κάθε φορά που αγωνίζεται εκεί γυρίζει με διάκριση. «Τρίτη φορά φεύγω νικητής από το Μπακού. Εχουμε κάνει πολύ μεγάλες αλλαγές στο πρόγραμμά μου και φαίνεται ότι πάει καλά. Αυτό το νέο πρόγραμμα σχεδιάζω να παρουσιάσω και στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, εφόσον έχω την υγεία μου», δήλωσε, κατά την άφιξή του, ο ολυμπιονίκης.

Το ασημένιο μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους και την τέταρτη θέση στη δοκό κατέκτησε η Ιωάννα Ξουλόγη. «Το ήθελα πολύ αυτό το μετάλλιο. Τόσα χρόνια ερχόμουν 4η στο Μπακού, αλλά και σε άλλους διεθνείς αγώνες. Αυτή τη φορά το πίστεψα, και μπήκα στον τελικό αποφασισμένη να κάνω το πρόγραμμά μου και μου “βγήκε”», δήλωσε η πρωταθλήτρια. Η 16χρονη Εβελίνα Μάγια ήρθε 5η στο έδαφος και 7η στη δοκό.

Στην 4η θέση του μονόζυγου πλασαρίστηκε ο Βλάσης Μάρας. «Το μετάλλιο ήταν πολύ κοντά, αλλά είχα ως πρωταρχικό στόχο να αποτελέσει αυτός ο αγώνας ένα καλό τεστ. Ερχονται πολύ δύσκολες διοργανώσεις, στις οποίες θα πρέπει να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό», δήλωσε ο πρωταθλητής κόσμου στο μονόζυγο. Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης ήρθε 4ος στον τελικό των κρίκων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή