Ευρωλίγκα: Τελευταία «διαβολοβδομάδα»

Ευρωλίγκα: Τελευταία «διαβολοβδομάδα»

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νικηφόρα συνέχεια για τον καλύτερο δυνατό τερματισμό και την κατάκτηση της υψηλότερης βαθμολογικής θέσης στην Ευρωλίγκα θέλει να δώσει ο Παναθηναϊκός Superfoods στον σημερινό αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα, στο ΟΑΚΑ (21.15), ύστερα από την επικράτησή του στην έδρα της Μάλαγα και την τριπλή ισοβαθμία που έχει δημιουργηθεί με τη Χίμκι και τη Ζαλγκίρις (15 νίκες-11 ήττες). Οι «πράσινοι» υποδέχονται τους «οικοδεσπότες» του φετινού φάιναλ φορ (Βελιγράδι), αλλά η σερβική ομάδα χρειάζεται… θαύμα για να προλάβει να προκριθεί στα πλέι οφ, καθώς υπολείπεται δύο νικών από την Μπασκόνια και τη Μακάμπι που διεκδικούν την όγδοη θέση.

Στην τέταρτη και τελευταία εβδομάδα των διπλών αγώνων της Ευρωλίγκας, ο Παναθηναϊκός θα παίξει σήμερα με τον Ερυθρό Αστέρα και αύριο ταξιδεύει για το Τελ Αβίβ και τον αγώνα με τη Μακάμπι. Ο Τσάβι Πασκουάλ και οι παίκτες του είναι συγκεντρωμένοι μόνο στον πρώτο αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα: «Πρέπει να συνεχίσουμε στο ίδιο επίπεδο. Θα είναι μία από τις πιο σημαντικές βραδιές στην Ευρωλίγκα και περιμένουμε τη στήριξη του κόσμου. Εχω σεβασμό για τον Ερυθρό Αστέρα. Είναι μια δύσκολη ομάδα και έχουν παίκτες με ποιότητα, όπως ο Ρότσεστι και ο Φελντέιν. Πρέπει να παίξουμε καλά όπως πάντα. Αν δεν παίζεις καλά στην Ευρωλίγκα, δεν κερδίζεις». Η αποστολή του Ερυθρού Αστέρα ήρθε στην Αθήνα, χωρίς τους τραυματίες Αντιτς και Ντάνγκουμπιτς.

Εφόσον ο Παναθηναϊκός δεν καταφέρει να τερματίσει στην 4η θέση (δεν εξαρτάται μόνο από τα δικά του αποτελέσματα) που προσφέρει πλεονέκτημα έδρας και εξασφαλίσει μαθηματικά τη συμμετοχή του στα πλέι οφ, σημασία θα έχει η δυναμικότητα του αντιπάλου του από την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Στο σημερινό πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής θα παίξουν Φενέρ – Μακάμπι, Ζαλγκίρις – Αρμάνι και Βαλένθια – Ρεάλ.

• Στην έδρα της πρωτοπόρου στη βαθμολογία, ΤΣΣΚΑ, τη Μόσχα, ταξιδεύει σήμερα η αποστολή του Ολυμπιακού, στοχεύοντας να διορθώσει την άσχημη αγωνιστική εικόνα που είχε στο εντός έδρας παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα και την ήττα με διαφορά 27 πόντων από τους Καταλανούς. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στη δεύτερη θέση, αλλά αν ηττηθεί σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και η Φενέρ νικήσει τη Μακάμπι, θα υποχωρήσει στην τρίτη θέση.

• Tην παρέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου ζήτησε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλης Γαλατσόπουλος για το περιεχόμενο του δημοσιεύματος της αμερικανικής ιστοσελίδας «hoopshype.com», ώστε να προβεί στη διερεύνησή του και να προστατευθεί η αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Παράλληλα, η νίκη του Πανιωνίου επί της ΑΕΚ (71-69) και η επικράτηση του ΓΣΛ Φάρου στο παιχνίδι με τον Αρη (81-76), ξεχώρισαν στα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος (ΠΑΟΚ – Ρέθυμνο 80-72, Λαύριο – Κόροιβος 80-69, Προμηθέας – Τρίκαλα 88-71, Ολυμπιακός –Κολοσσός 83-72).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή