Μάντης: Χτύπημα αν αφήσουν εκτός τα 470

Μάντης: Χτύπημα αν αφήσουν εκτός τα 470

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εάν η παγκόσμια ομοσπονδία βγάλει το σκάφος των 470 από το Ολυμπιακό Πρόγραμμα, τότε η ελληνική ιστιοπλοΐα θα δεχτεί ένα γερό χτύπημα. Η κλάση ταιριάζει στους Ελληνες και η γνώση περνάει από γενιά σε γενιά. Τότε όλη αυτή η γνώση θα πάει χαμένη», δήλωσε στην «Κ» ο χάλκινος ολυμπιονίκης Τάκης Μάντης, κατά τα «βαφτίσια» του νέου σκάφους. Το όνομα είναι «Ανατολή» για να θυμίζει το μεγάλο… ταξίδι που έχουν να φτάσουν στον απώτερο στόχο, τους Ολυμπιακούς στη διοργανώτρια πόλη της Απω Ανατολής, το Τόκιο. Τα σκάφη 470, RSX και Finn είναι υποψήφια για να βγουν από το Πρόγραμμα του 2020. Κατά την παρουσία του Κιμ Αντερσεν, προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, στην Ελλάδα οι ιθύνοντες της ελληνικής έθεσαν το θέμα και ο Δανός, αφού εξήγησε ότι αυτό αποτελεί επιθυμία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να παραμείνουν και στην επόμενη διοργάνωση.

Οι ολυμπιονίκες Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής «σύστησαν», χθες, σε ιστιοπλόους, χορηγούς και εκπροσώπους των ΜΜΕ το νέο τους σκάφος, με το οποίο θα αρχίσουν το ταξίδι σε ακόμη ένα ολυμπιακό όνειρο. «Θέλουμε να επαναλάβουμε αυτό που έγινε το 2016», δήλωσε ο Τάκης Μάντης, και ο Παύλος Καγιαλής πρόσθεσε: «Το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν. Γίναμε ολυμπιονίκες και τώρα κοιτάζουμε το μέλλον. Αυτή τη φορά, χάρη στους χορηγούς μας, έχουμε ό,τι μπορεί να ζητήσει ένας αθλητής. Εάν δεν πάμε καλά στο Τόκιο, η ευθύνη θα είναι μόνο δική μας».

Τα «βαφτίσια» της «Ανατολής» πραγματοποιήθηκαν στον Ιστιοπλοΐκό Ομιλο Πειραιώς, σε ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα, ενώ εντύπωση προκάλεσε η απουσία εκπροσώπου της Ομοσπονδίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή