Αφαίρεση βαθμών με μικρή διορία στον ΠΑΟ

Αφαίρεση βαθμών με μικρή διορία στον ΠΑΟ

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνα μικρό περιθώριο, προκειμένου να αναζητήσει εξωδικαστική λύση, έδωσε στον Παναθηναϊκό η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ για την υπόθεση του Γενς Βέμερ.

Μετά την άρνηση του δικαστηρίου, την περασμένη εβδομάδα, να δώσει νέα αναβολή, η απόφαση εκδόθηκε χθες και υποχρεώνει τους «πράσινους» να καταβάλουν όλο το ποσό της οφειλής (περίπου 500 χιλ. ευρώ) μέσα σε διάστημα τριών εργάσιμων ημερών από την κοινοποίησή της, ειδάλλως θα παραμείνει η αφαίρεση των 3 βαθμών που τους επιβλήθηκε. Η απόφαση δεν είναι άμεσα εκτελεστή, καθώς απορρίφθηκε το αίτημα του δικηγόρου του Βέμερ για ενεργοποίηση της ποινής, κάτι που για να συμβεί πρέπει να υποβάλει νέο αίτημα και να γίνει ένα ακόμη δικαστήριο. Αυτή η μικρή αναβολή δίνει πρακτικά μια μικρή διορία στις δύο πλευρές να αναζητήσουν εξωδικαστική λύση, περιθώριο που θα ήταν μόλις τριών ημερών εάν είχε γίνει δεκτό το αίτημα ενεργοποίησης.

Ο Παναθηναϊκός επιδιώκει να πετύχει συμφωνία με την άμεση καταβολή ενός σημαντικού μέρους της οφειλής με ταυτόχρονο «κούρεμα» τουλάχιστον 20% και δόσεις ύψους 50 χιλ. ευρώ για το υπόλοιπο, αλλά ο Βέμερ θέλει μεγαλύτερο ποσό άμεσα, λιγότερες δόσεις, πολύ μικρότερο «κούρεμα» και προσωπικές εγγυήσεις από τον Γιάννη Αλαφούζο ότι δεν θα υπάρξουν νέες καθυστερήσεις στην τήρηση του διακανονισμού. Η απόσταση παραμένει μεγάλη και παρά τη μικρή διορία που έδωσε έμμεσα το δικαστήριο, θα μείνει αγεφύρωτη εάν κάποια από τις δύο πλευρές δεν υποχωρήσει. Εάν περάσει άπρακτη η άτυπη προθεσμία και ενεργοποιηθεί η ποινή της αφαίρεσης των 3 βαθμών, το χρέος δεν… εξαφανίζεται. Θα παραμείνει και θα είναι «αγκάθι» στην προσπάθεια του Παναθηναϊκού για την αδειοδότηση.

Ουσιαστικά, πρέπει να βρεθεί λύση μέχρι το τέλος Μαρτίου για όλες τις περιπτώσεις που εκκρεμούν, καθώς τα κριτήρια είναι πολύ αυστηρά και χωρίς αδειοδότηση, οι ισχύοντες κανονισμοί προβλέπουν άμεσο υποβιβασμό. Μια απ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι και του Γιώργου Κουτρουμπή, στον οποίο η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ επιδίκασε ποσό περίπου 292 χιλ. ευρώ για τη λύση του συμβολαίου του, χωρίς να επιβάλλει στον Παναθηναϊκό απαγόρευση μεταγραφών, όπως είχε ζητήσει η πλευρά του παίκτη. Ανοικτά παραμένουν και τα θέμα των Λέτο, Εσιέν, Τοτσέ και Κοτσόλη, ενώ αναμένονται και άλλες προσφυγές από πρώην παίκτες της ομάδας, όπως τον Σάντσεθ και τον Ιβάνοφ.

• Με επιστολή που έστειλε η κοινοπραξία του «Athens Alive» στην ΠΑΕ, την ενημερώνει επισήμως για την πρόθεσή της να αναλάβει την ομάδα εάν προκύψει πρόσφορο έδαφος στις συζητήσεις με την κυβέρνηση για την ανάπλαση των χώρων του Ολυμπιακού Σταδίου.

• Λόγω της ταξιδιού του Ουζουνίδη στην Ισπανία για να δει προπονήσεις της Μπαρτσελόνα και τον αγώνα της με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, η χθεσινή προπόνηση έγινε με την επίβλεψη του Κόλα. Ο Μολίνς έκανε ατομικό, ενώ απουσίασαν οι διεθνείς Λουντ, Κότσαρης, Κουρμπέλης και Χατζηγιοβάνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή