Στον δρόμο άφησε τον ποδηλάτη Χρ. Βολικάκη η ομοσπονδία

Στον δρόμο άφησε τον ποδηλάτη Χρ. Βολικάκη η ομοσπονδία

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η ομοσπονδία αδυνατεί να καλύψει το κόστος των προπονήσεών σας και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να απευθυνθείτε στο σωματείο σας». Αυτή η φράση δεν απευθύνεται σε έναν νεαρό αθλητή, αλλά στον ποδηλάτη πίστας Χρήστο Βολικάκη, ο οποίος στα αγωνίσματά του βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου. Από χθες, όμως, δεν θα μπορεί να προπονείται στο μοναδικό ποδηλατοδρόμιο που διαθέτει η χώρα μας, στο ΟΑΚΑ.

«Πηγαίναμε κάθε πρωί, ακόμα και χωρίς φώτα και χωρίς θέρμανση και κάναμε προπόνηση. Τώρα, η ομοσπονδία μας ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να πληρώνει τις προπονήσεις των αθλητών της εθνικής ομάδας. Οταν σου κλείνουν την πόρτα του μοναδικού ποδηλατοδρομίου που υπάρχει, είναι σα να σου λένε: Σταμάτησε», ήταν τα πρώτα λόγια του Χρήστου Βολικάκη.

Ο κορυφαίος Ελληνας ποδηλάτης πίστας τους τελευταίους μήνες ανεβαίνει τον δικό του… Γολγοθά και «πληρώνει» την, κατά το παρελθόν, κακοδιαχείριση των οικονομικών της ομοσπονδίας (σ.σ. έχει τεθεί εκτός κρατικών επιχορηγήσεων) και τις κόντρες των παραγόντων. «Εχουν κρυφτεί πίσω από τα χρέη. Ολοι εκφράζουν την επιθυμία να βοηθήσουν, αλλά έχουν χωριστεί σε μέτωπα και ο ένας κάνει πόλεμο στον άλλον, κάτι που έχει αντίκτυπο και στους αθλητές», μας λέει ο ποδηλάτης.

Ο Χρήστος Βολικάκης εκπροσωπεί τη χώρα σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις και βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης, χωρίς βοήθεια από την ομοσπονδία του και, τώρα, του κόβουν και την προπόνηση. «Αύριο θα κάνω προπόνηση στον δρόμο και θα μετά θα φύγω για τον Βόλο. Δεν υπάρχει άλλο ποδηλατοδρόμιο στην Ελλάδα. Εχω δεχθεί πολλά μηνύματα από ξένους συναθλητές μου που δεν μπορούν να πιστέψουν αυτά που γίνονται. Ξεκινάνε οι προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς και δεν ξέρω τι να κάνω», τόνισε ο πρωταθλητής και όταν τον ρωτήσαμε εάν τον Απρίλιο θα διεξαχθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα, μας απάντησε: «Ο,τι ξέρετε εσείς, ξέρω και εγώ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή