Πάιατ για Ελληνες στρατιωτικούς: Ελπίζουμε σε ταχεία επίλυση

Πάιατ για Ελληνες στρατιωτικούς: Ελπίζουμε σε ταχεία επίλυση

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δήλωση για το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Ανδριανούπολη έκανε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, από την Ανδραβίδα όπου βρίσκεται για να παρακολουθήσει την πολυεθνική άσκηση Ηνίοχος 2018, μαζί με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο.

Οπως ανέφερε ο κ. Πάιατ: «Οι ΗΠΑ είναι πλήρως προσηλωμένες στο ζήτημα των δυο στρατιωτικών» και πρόσθεσε ότι στηρίζουν τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης.

«Υποστηρίζουμε τις ελληνικές ενέργειες για τη διατήρησης της επικοινωνίας με τις τουρκικές αρχές και ελπίζουμε ότι αυτό το θέμα θα επιλυθεί σύντομα».

Στις δηλώσεις του ο κ. Πάιατ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είναι «πολύ χαρούμενος» που βρίσκεται ξανά στην Ανδραβίδα και «πολύ υπερήφανος» που η αεροπορική δύναμη των ΗΠΑ μετέχει για άλλη μια φορά στην Ηνίοχος '18.

«Αυτή», είπε, «έχει γίνει μια σημαντική πολυεθνική άσκηση με ευρεία συμμετοχή από την Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο, το οποίο αντανακλά τη φιλοδοξία μας για την Ελλάδα ως μια χώρα που οικοδομεί γέφυρες, ως ένας πυλώνας περιφερειακής σταθερότητας».

«Βρισκόμουνα», πρόσθεσε, «στην Σούδα χθες, με το USS Carney και τον υποδιοικητή της Ευρωπαϊκής Διοίκησης στη διάρκεια ενημέρωσης για τη συμμετοχή του Carney στην άσκηση Άρτεμις (Artemis Strike) με τους Ισραηλινούς εταίρους μας, επομένως είναι ωραίο που έχουμε δύο διαδοχικές ευκαιρίες που να δείχνουν την σημασία της συνεργασίας μας με την Ελλάδα, την μεγάλη ικανότητα των Ελλήνων συμμάχων μας και την σύγκλιση των στρατηγικών μας συμφερόντων».

Μάλιστα, ο κ. Πάιατ ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter και μια φωτογραφία από την Ανδραβίδα, λίγο πριν την έναρξη της άσκησης

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή