Τζανακόπουλος: Δεν επιβεβαιώνεται η μεταφορά των Ελλήνων στρατιωτικών

Τζανακόπουλος: Δεν επιβεβαιώνεται η μεταφορά των Ελλήνων στρατιωτικών

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, δήλωσε ότι δεν επιβεβαιώνει ο Έλληνας πρέσβης τη μεταφορά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στο δικαστήριο.

«Η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να παίρνει διπλωματικές και πολιτικές πρωτοβουλίες για τη διευθέτηση του προβλήματος και την εξασφάλιση της επιστροφής τους στη χώρα μας το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνται από της αρχές της Τουρκίας.

«Για το θέμα αυτό και για τον προσδιορισμό των επόμενων βημάτων και πρωτοβουλιών θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 5.00 το απόγευμα συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο", επισήμανε ο κ. Τζανακόπουλος.

Νωρίτερα, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με τηλεγράφημά του, ήθελε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν προφυλακισμένοι στις φυλακές της Ανδριανούπολης να μεταβαίνουν στο δικαστήριο της Ανδριανούπολης. 

Οι δύο Έλληνες συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές την 1 Μαρτίου στην περιοχή Καστανιών στον Έβρο.

Αργοτερα σήμερα το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση το Μέγαρο Μαξίμου ανάμεσα στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, με κύριο ζήτημα τις επόμενες κινήσεις της χώρας για να δοθεί λύση στο ζήτημα των Ελλήνων στρατιωτικών και να επιστρέψουν άμεσα στην Ελλάδα.

Νωρίτερα, τοποθετήθηκε με δηλώσεις του για το θέμα των δύο στρατιωτικών ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Οι ΗΠΑ είναι πλήρως δεσμευμένες στο ζήτημα των δυο στρατιωτικών» και πρόσθεσε ότι στηρίζουν τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης.

«Υποστηρίζουμε τις ελληνικές ενέργειες για τη διατήρησης της επικοινωνίας με τις τουρκικές αρχές και ελπίζουμε ότι αυτό το θέμα θα επιλυθεί σύντομα», συμπλήρωσε.

Η υπόθεση των δύο έχει οδηγήσει τη σχέση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και του υπουργού Αμυνας Π. Καμμένου και, συνεπακόλουθα, τις αντοχές του κυβερνητικού συνασπισμού στα όριά τους.

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, στην υπόθεση των «δύο» έχει εμπλακεί και η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, η οποία έχει ήδη συνομιλήσει με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν για το θέμα. «Οι Ευρωπαίοι εταίροι δείχνουν την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράστασή τους. Ηδη η καγκελάριος Μέρκελ είχε παρέμβει στον ίδιο τον κ. Ερντογάν.

Ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι θα έχει μια θετική εξέλιξη, με την έννοια ότι η Τουρκία δεν θα επιδιώξει και δεν θα συνεχίσει ένα καθημερινό γεγονός που γινόταν στα σύνορα ανάμεσα στα δύο κράτη να το αξιοποιεί ως όπλο μακροχρόνια», δήλωσε μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. ο κ. Κοτζιάς

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή