NEWSLETTER

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ποίηση γιορτάζει

Για 12η συνεχόμενη χρονιά, ο IANOS και περισσότεροι από 70 άνθρωποι του πνεύματος (ποιητές, συγγραφείς, ζωγράφοι, συνθέτες, τραγουδιστές και δημοσιογράφοι) διοργανώνουν το μεγάλο αφιέρωμα στην ποίηση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στις 21 Μαρτίου. Ο καθένας επιλέγει και απαγγέλλει το ποίημα που αγαπά, ενώ παράλληλα στη σκηνή του ΙΑΝΟΥ θα ερμηνευθούν μερικά από τα σημαντικότερα τραγούδια μελοποιημένης ποίησης. H βραδιά θα ξεκινήσει με γαλλική μουσική από τους «La chanteuse». Η Ελενα Παπαδημητρίου στο τραγούδι και ο Γιώργος Αναστασόπουλος στο πιάνο θα ταξιδέψουν το κοινό στη γαλλική μουσική, μεταφέροντας την ατμόσφαιρα της κλασικής περιόδου του γαλλικού Chanson. Την Τετάρτη 21/3 στις 7 μ.μ., στον Ιανό (Σταδίου 24). Είσοδος ελεύθερη. Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά στο ianos.gr.

Ο νόστιμος αριθμός 5

Μπορεί ως επιχειρηματίας εστιατορίων να μην τα πηγαίνει πολύ καλά, αφού τα χρέη τον έχουν πνίξει και μάλλον θ’ αναγκαστεί να βάλει πολλά λουκέτα, κάθε καινούργιο βιβλίο του όμως, γίνεται best seller. Και δικαίως, καθώς έχει βρει τη μαγική συνταγή: Προτείνει εύκολες και γρήγορες παρασκευές, που μπορεί να τις φτιάξει ακόμη και αυτός με τις λιγότερες μαγειρικές γνώσεις. Η νέα έκδοση του Τζέιμι Ολιβερ με τίτλο «5 υλικά», που μόλις κυκλοφόρησε στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός, επικεντρώνει σε πέντε μόνο υλικά που παράγουν ένα πολύ νόστιμο αποτέλεσμα σε 30 λεπτά. Ωραίες ιδέες, πρωτότυποι συνδυασμοί, πιάτα με ζυμαρικά, αυγά, κοτόπουλο, ψάρι, λαχανικά, μοσχάρι, αρνί, ρύζι και νουντλς, επιδόρπια, μια μεγάλη ποικιλία με εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον μόνιμο συνεργάτη του Ολιβερ, Ντέιβιντ Λόφτους. Ο Βρετανός σεφ, στην πρώτη κιόλας σελίδα, αφιερώνει το βιβλίο στα πέντε αγαπημένα του «υλικά», τα παιδιά του.

Για την εξέλιξη

«Τι είναι η εξέλιξη;» είναι το θέμα της ομιλίας του δρος Μωυσή Μυλωνά, καθηγητή Οικολογίας στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Στο πρώτο μέρος της ομιλίας ξεκαθαρίζονται όροι, ορισμοί και μεθοδολογίες. Ανάμεσά τους, η βιολογική ποικιλότητα, η τυχαιότητα-νομοτέλεια, η φυσική επιλογή, ο έξυπνος σχεδιασμός κ.ά. Το δεύτερο μέρος εστιάζει στην εξέλιξη του ανθρώπου. Την Τετάρτη 21/3, στο Αμφιθέατρο «Αγγελος Γουλανδρής» του Κέντρου ΓΑΙΑ, στις 7 μ.μ. Οθωνος 100, Κηφισιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή