Ο ΔΗΚΤΗΣ (20/03/18)

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόγραμμα εθελουσίας ανακοίνωσε η Αττικής

Στον περιορισμό του μισθολογικού κόστους, που θα επέλθει και με τη συνολική αναδιοργάνωση των δομών της τράπεζας, αποσκοπεί το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που ανακοίνωσε η διοίκηση της Τράπεζας Αττικής. Στόχος είναι η μείωση του προσωπικού κατά 150 άτομα, έτσι ώστε ο λόγος κόστος προς έσοδα να ομαλοποιηθεί σε επίπεδα συγκρίσιμα με αυτά των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, σημειώνεται στην έκθεση της διοίκησης. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχει το σύνολο του προσωπικού της τράπεζας που απασχολείται τα τελευταία τουλάχιστον τρία έτη. Για τον υπολογισμό της αποζημίωσης κριτήρια είναι η ηλικία και τα έτη υπηρεσίας του εργαζομένου στην τράπεζα. Στους εργαζομένους έως 45 ετών παρέχεται η δυνατότητα να επιλέξουν να συμμετάσχουν σε μακροχρόνια άδεια δύο ετών, με επιλογή στο τέλος της περιόδου είτε να επιστρέψουν στην τράπεζα είτε να αποχωρήσουν. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παροχές που αφορούν νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Σε σίριαλ εξελίσσεται η πώληση του 32,8% της Forthnet

Καθυστερεί η συμφωνία για τη Forthnet. Η πώληση του 32,8% της εταιρείας από τις πιστώτριες τράπεζες εξελίσσεται σε σίριαλ αντίστοιχο με εκείνο της πώλησης των επιχειρήσεων «Σελόντα» και «Νηρεύς». Μέχρι χθες ήταν ασαφές ποιοι υπέβαλαν προσφορές την περασμένη Παρασκευή, ενώ οι πιστώτριες τράπεζες εξακολουθούν να κρατούν κλειστά χαρτιά σχετικά με τους ενδιαφερομένους. Η «ατολμία» αυτή δεν είναι πρωτόγνωρη (έχει παρουσιαστεί και σε άλλες περιστάσεις) και έγκειται στο ότι ο πωλητής επιθυμεί υψηλότερη τιμή, την οποία ο αγοραστής δεν μπορεί να προσφέρει.

Από τη «Μαρινόπουλος» στη Spar Hellas

Δύο πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της «Μαρινόπουλος» που ήταν στην εταιρεία την εποχή της κατάρρευσής της βρίσκονται στο τιμόνι της Spar Hellas. Διευθύνων σύμβουλος είναι ο κ. Φοίβος Καρακίτσος, που έως τον Οκτώβριο του 2016 κατείχε τη θέση του εμπορικού διευθυντή της «Μαρινόπουλος» και ήταν μέτοχος της αλυσίδας «Κρόνος», που είχε εξαγορασθεί από τη «Μαρινόπουλος». Σύμβουλος ανάπτυξης της Spar Hellas ανέλαβε ο κ. Γιώργος Βογιατζάκης, διευθύνων σύμβουλος της «Μαρινόπουλος» έως τον Φεβρουάριο του 2016.

Θετική εξέλιξη για την Alpha Bank

Πιστωτικά θετικό γεγονός για την Alpha Bank χαρακτηρίζει η Moody’s τη συμφωνία για την πώληση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων, χωρίς εξασφαλίσεις, δανείων λιανικής, ύψους 3,7 δισ. ευρώ (αρχικού ποσού 2 δισ. ευρώ). Οπως σημειώνει η Moody’s, αν και η τιμή πώλησης αυτών των δανείων ανέρχεται σε 90 εκατ. ευρώ (ή περίπου 4,5% της συνολικής τους αξίας), η συναλλαγή θα επηρεάσει θετικά την κεφαλαιακή βάση της Alpha, καθώς από τα 2 δισ. ευρώ μόνο τα 900 εκατ. ευρώ βρίσκονται στον ισολογισμό της (και καλύπτονται από υψηλές προβλέψεις), ενώ τα υπόλοιπα έχουν διαγραφεί. Σημειώνεται ότι σήμερα η Alpha Bank θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα για τη χρήση του 2017.

Διευρύνεται το σύστημα του φιλικού διακανονισμού

Πάνω από 530.000 ασφαλισμένοι-κάτοχοι αυτοκινήτων θα μπορούν να αποζημιώνονται μέσω του συστήματος φιλικού διακανονισμού, δηλαδή να αποζημιώνονται από την εταιρεία στην οποία είναι ασφαλισμένοι σε περίπτωση που πέσουν θύμα τροχαίου ατυχήματος. Η δυνατότητα αυτή δίνεται μετά τη διεύρυνση του συστήματος του φιλικού διακανονισμού, με την ένταξη έξι νέων εταιρειών, οι οποίες δραστηριοποιούνται στη χώρα μας ως εταιρείες παροχής υπηρεσιών (ΕΠΥ). Μέχρι σήμερα στο σύστημα συμμετείχαν μόνον ασφαλιστικές που είναι μέλη της ΕΑΕΕ και όχι οι ΕΠΥ. Η διεύρυνση του συστήματος του φιλικού διακανονισμού με την ένταξη και εταιρειών που δεν είναι μέλη της ένωσης αποτελεί πρωτοβουλία του προέδρου της ΕΑΕΕ Δημήτρη Μαζαράκη και αποσκοπεί στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Παράλληλα αναμένεται να λειτουργήσει και ως κίνητρο για τον ίδιο τον ασφαλισμένο, ο οποίος έχει πλέον κάθε λόγο να επιλέγει με μεγαλύτερη προσοχή την ασφαλιστική του εταιρεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή