Ενότητα προοδευτικών, α λα ΣΥΡΙΖΑ

Ενότητα προοδευτικών, α λα ΣΥΡΙΖΑ

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κουίζ: Ποιος είπε ότι «η Ευρώπη βλέπει τους κάθε λογής δημαγωγούς να εκμεταλλεύονται τις δομικές αδυναμίες της Ενωσης και να αποκτούν πρωτοφανή πολιτική και εκλογική επιρροή, κυρίως σε χώρες του κέντρου και του πρώην ανατολικού μπλοκ»;

Απάντηση: Ο κ. Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μάλιστα τόνισε ότι απέναντι στο μπλοκ των νεοφιλελευθέρων και της Ακροδεξιάς «υπάρχει ο πόλος των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης. Τουλάχιστον υπάρχει σε αξιακό πεδίο. Αλλο αν δεν συγκροτείται επαρκώς σε πολιτικό πεδίο, υπάρχει σε αξιακό πεδίο. Είναι ο δικός μας πόλος». Είναι κρίμα που από την αντισυγκέντρωση στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο Σαββατοκύριακο απουσίαζε ο «σύντροφος» κ. Πάνος Καμμένος να χαιρετίσει το «πολιτικό πεδίο» που συγκροτήθηκε στην Ελλάδα και δείχνει και το «αξιακό πεδίο» του ΣΥΡΙΖΑ. Να θυμίσουμε στον κ. Τσίπρα ότι συγκυβερνά με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, ένα τσούρμο στο οποίο περισσεύουν οι εθνικιστές, ομοφοβικοί, ρατσιστές κι αντισημίτες.

Εκτοξεύθηκαν πολλοί ΣΥΡΙΖΑϊσμοί (δηλαδή ψέματα) στο «Προοδευτικό Φόρουμ: Ενώνοντας τις δυνάμεις για μια άλλη Ευρώπη» (Αθήνα 16-18.3.2018). Το μεγαλύτερο όμως είναι ο στόχος της σύναξης, όπως διατυπώνεται στον τίτλο του: «Ενώνοντας τις δυνάμεις». Ποιες σοβαρές προοδευτικές δυνάμεις μπορούν να ενωθούν με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ; Ή έστω με τον ΣΥΡΙΖΑ, που σε κάθε τομέα θέλει να πάει τη χώρα χρόνια πίσω; Να μιλήσουμε για την Παιδεία, όπου ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, εκτός από την επαναφορά του ασύλου ανομίας στα ΑΕΙ, καταργεί την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών; Για το νέο πελατειακό κράτος με τις αθρόες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων και τη γιγάντωση των γραφείων υπουργών, γραμματέων και φαρισαίων, με χιλιάδες μετακλητούς; Για τις απευθείας αναθέσεις (με δικά μας χρήματα) με μια απλή υπογραφή υπουργού; Οπως αποκάλυψε το στέλεχος του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης, στο άρθρο 88 του νομοσχεδίου για τον ΚΟΚ εμφιλοχώρησε μια διάταξη που είναι θερμοκήπιο υπουργικής διαφθοράς: «Κτίρια ή εγκαταστάσεις για την κάλυψη των αναγκών στέγασης και λειτουργίας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (…) μισθώνονται από το Δημόσιο απευθείας χωρίς διαγωνισμό κατά παρέκκλιση του ν. 3130/2003 (Α΄ 76). Οι μισθώσεις αυτές καταρτίζονται εγγράφως και υπογράφονται για λογαριασμό του Δημοσίου από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών».

Με άλλα λόγια η –κατά τον κ. Τσίπρα– εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα ελληνική σοσιαλδημοκρατία έκανε νόμους διαφάνειας, ενώ η έχουσα το ηθικό πλεονέκτημα Αριστερά νομοθετεί τις εξαιρέσεις. Επομένως η συζήτηση που γίνεται για συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ, που καταρρέει, με την Κεντροαριστερά, είναι κλείσιμο ματιού για σύμπραξη στην κουτάλα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή