Συνέχεια στην κόντρα Κομισιόν – κυβέρνησης για τα εγκαίνια

Συνέχεια στην κόντρα Κομισιόν – κυβέρνησης για τα εγκαίνια

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνέχεια στην κόντρα Κομισιόν και κυβέρνησης δίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών απάντησε στην χθεσινή ανάρτηση του εκπρόσωπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, στην οποία χαρακτήριζε ως «λυπηρό» ότι κατά την παρουσίαση της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων τη Δευτέρα, απεκρύβη η ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση του έργου.

«Ο κ. Σχοινάς ίσως θα έπρεπε να είναι λίγο πιο προσεκτικός και να διαβάζει τις ομιλίες τις οποίες στη συνέχεια σχολιάζει μέσω twitter», σχολίασε αιχμηρά ο κ. Τζανακόπουλος.

Τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν άφησε ασχολιάστη ο κ. Σχοινάς, ο οποίος απάντησε άμεσα μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι «η αναφορά στην κάλυψη – και όχι στην ομιλία του Πρωθυπουργού – των εγκαινίων ήταν σαφής». 

«Η σύγκριση με τα περσινά εγκαίνια των διορύγων στα Τέμπη με τη παρουσία της Επιτρόπου, Κορίνα Κρέτσου και την δέουσα προβολή της ΕΕ ακόμη σαφέστερη», συμπλήρωσε ο κ. Σχοινάς. 

Αναφορικά με την αντίδραση του κ. Σχοινά, πηγές της Κομισιόν στην «Κ» έλεγαν ότι πρόκειται για θεσμική αντίδραση. Ο κ. Σχοινάς που δεν εκφέρει προσωπικές γνώμες ως εκπρόσωπος της Επιτροπής πόσο μάλιστα σε θέματα που έχουν να κάνουν με την  Ελλάδα εξέφρασε με την χθεσινή του ανάρτηση στο Τwitter την έντονη δυσαρέσκεια των υπηρεσιών της Επιτροπής οσον αφορά την κάλυψη των εγκαινίων της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων.

Στην Επιτροπή είχε σχηματιστεί η άποψη ότι στα μεγάλα έργα που είναι συγχρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. θα υπάρχει ξεκάθαρα ο βασικός ρόλος της, όπως έγινε στα εγκαίνια των Τεμπών πριν μερικούς μήνες παρουσία της αρμόδιας επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνας Κρέτσου.

Τα εγκαίνια της Δευτέρας έγιναν χωρίς να ειδοποιηθεί κανένας από την Επιτροπή. Η άποψη που εξέφρασε ο κ. Σχοινάς το βράδυ της Δευτέρας ήταν προφανώς σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες καθώς εκτιμήθηκε ότι είναι καλύτερο να γίνει μέσω εκπροσωπου και όχι μέσω της ίδιας της Επιτρόπου καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να εκλαμβανόταν ως πολιτική παρέμβαση.

Αναλυτικά οι αναρτήσεις Σχοινά – Τζανακόπουλου στο Twitter: 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή