Αεροπλάνο των «Κόκκινων Βελών» της RAF έπεσε στην Ουαλία

Αεροπλάνο των «Κόκκινων Βελών» της RAF έπεσε στην Ουαλία

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα στρατιωτικό αεροπλάνο τύπου Hawk του ακροβατικού αερορικού σμήνους της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF), «Κόκκινα Βέλη» (Red Arrows) έπεσε σε μία αεροπορική βάση, στην Ουαλία, αναφέρει σε ανακοίνωση της η RAF, η οποία ωστόσο δεν κάνει λόγο για την τύχη του πιλότου.

Το περιστατικό έλαβε χώρα νωρίς το απόγευμα στην αεροπορική RAF Valley, στο Άνγκλσεϊ, στη βόρεια Ουαλία. «Έχουμε επίγνωση ενός περιστατικού με ένα αεροπλάνο Hawk, το οποίο έλαβε χώρα στη βάση RAF Valley. Ερευνούμε το περιστατικό», ανέφερε νωρίτερα ανακοίνωση της RAF στο Τwitter. Έρευνες στο σημείο πραγματοποιεί και το υπουργείο Άμυνας και οι τοπικές αστυνομικές αρχές.

Τα «Κόκκινα Βέλη» δημιούργηθηκαν το 1964, όταν πραγματοποιήθηκε συγχώνευση πολλών ακροβατικών ομάδων της RAF. Τα αεροπλάνα του σμήνους είναι διάσημα για τις αεροπορικές ακροβατικές επιδείξεις τους, οι οποίες πραγματοποιούνται σε διάφορες στρατιωτικές ή βασιλικές επετείους, ενώ περιγράφονται από τη RAF ως «πρεσβευτές του Ηνωμένου Βασιλείου στο εσωτερικό και στις υπερπόντιες περιοχές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή