Μύκονος: Αξία διαχρονική

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ξελογιάστρα των Κυκλάδων έχει τους δικούς της σταθερούς φίλους και το Πάσχα είναι η εποχή που ξυπνάει ο κοσμικός της χαρακτήρας και μαζί του η λαχτάρα για διασκέδαση.

Μ. Παρασκευή  

Οι επιτάφιοι ακολουθούν ο ένας τον άλλο στη σειρά και οι γυναίκες του Λαογραφικού Συλλόγου κερνάνε νηστίσιμα εδέσματα έξω από το σπίτι της Λένας, στο σημείο όπου αρχίζουν τα Ματογιάννια. Την ώρα της περιφοράς, τα καφέ-μπαρ κλείνουν τη μουσική ή τη χαμηλώνουν αισθητά. Έπειτα τη δυναμώνουν και πάλι για ένα ξενύχτι που θα συνεχιστεί έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Μ. Σάββατο

Μπορείτε να συνεχίσετε με το τρίπτυχο φαγητό-ποτό-χορός μέχρι πρωίας ή να διακόψετε για λίγο κάνοντας Ανάσταση στο όμορφο Μοναστήρι της Παναγιάς της Τουρλιανής στην Άνω Μερά, που ιδρύθηκε το 1542 και αναφέρεται ως το «ευλαβικό καύχημα των Μυκονίων».

Μύκονος: Αξία διαχρονική-1

Η πολυφωτογραφημένη «Μικρή Βενετία», με τα μπαλκόνια πάνω από τη θάλασσα. (Φωτογραφία: © ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΕΡΑΚΟΣ)

Κυριακή του Πάσχα

Αν βασικός παράγοντας για να περάσετε όμορφα ανήμερα το Πάσχα είναι το καλό φαγητό, θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε κράτηση εγκαίρως σε κάποιο από τα νόστιμα στέκια του νησιού, όπως το M-eating Restaurant (τηλ. 22890-78550) ή το μεζεδοπωλείο Captain’s – Food for Sharing (τηλ. 22890-23283). Κατά τα άλλα, αφεθείτε στις διαθέσεις της στιγμής και της παρέας.

Μύκονος: Αξία διαχρονική-2

Οι ποδηλατικές περιηγήσεις της Yummy Pedals ξεκινούν και καταλήγουν στον βιοδυναμικό αμπελώνα Βίωμα στην Άνω Μερά. (Φωτογραφία: © ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΕΡΑΚΟΣ)

Παντός καιρού

Κάντε πετάλι σε μονοπάτια, αλώνια και επαρχιακά δρομάκια, συμμετέχοντας στις οργανωμένες ποδηλατάδες της Yummy Pedals (τηλ. 6972-299282, www.yummypedals.gr). Δοκιμάστε τα εξαιρετικά τοπικά τυριά στο σύγχρονο επισκέψιμο τυροκομείο Mykonos Farmers (τηλ. 22890-23970).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή