Αμεση ανάλυση: Λήξη συναγερμού στην κυβέρνηση μέχρι νεωτέρας

Αμεση ανάλυση: Λήξη συναγερμού στην κυβέρνηση μέχρι νεωτέρας

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λήξη συναγερμού. Η κυβέρνηση συνεχίζει να πορεύεται ως έχει, μέχρι νεωτέρας. Η κρίση που εκδηλώθηκε τις προηγούμενες ημέρες και φάνηκε να είναι η πιο σοβαρή που έχει απειλήσει την κυβερνητική συνύπαρξη ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. μέχρι τώρα, μένει πίσω.

Ο κ. Πάνος Καμμένος, έπειτα από περίοδο εκκωφαντικής (για τα δικά του δεδομένα) αφωνίας προφανώς κατοχύρωσε το δικαίωμα στην δημόσια έκφραση των απόψεών του, σε πείσμα σημαντικής μερίδας στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης που δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους από την απόσυρση του εταίρου από το προσκήνιο.

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας, έπειτα από βολιδοσκόπηση των εναλλακτικών του, η οποία προφανώς δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, επέστρεψε στο οικείο περιβάλλον της συγκατοίκησης με τον κ. Καμμένο.

Η διατήρηση της εξουσίας αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ισχυρότατη συγκολλητική ουσία.

Ταυτόχρονα, και οι δυο γνωρίζουν ότι πέραν της εξουσίας, έχουν πολλά να χάσουν από την τοξικότητα που θα απελευθερωθεί στην περίπτωση μιας μεταξύ τους σύγκρουσης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή