Μονεμβασιά: Περιφορά με τους ιππότες

Μονεμβασιά: Περιφορά με τους ιππότες

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όλα εδώ επιτείνουν τη ρομαντική διάθεση, από το μεσαιωνικό σκηνικό έως την απουσία αυτοκινήτων και έντονου φωτισμού, πόσω μάλλον όταν οι ψαλμοί αντηχούν στον βράχο.

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Βιώστε μία από τις πιο κατανυκτικές περιφορές επιταφίου της ζωής σας ακολουθώντας την πομπή με τα αναμμένα κεριά που διασχίζει τα καλντερίμια και κοντοστέκεται στα εκκλησάκια – στο ιστορικό κτίριο του ξενώνα Αρδάμης (στέγασε το κυβερνείο επί Ενετών, το διοικητήριο επί Τουρκοκρατίας και φιλοξένησε δύο αυτοκράτορες του Βυζαντίου) θα ακούσετε δέηση για τους «άρχοντες» του κάστρου. Φέτος η περιφορά θα ανέβει και στην Άνω Πόλη, όπου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης, ενώ θα γίνει λειτουργία και στον πανέμορφο ναό της Αγίας Σοφίας. 

Μονεμβασιά: Περιφορά με τους ιππότες-1

Ανάσταση στο Ναό του Ελκομένου, στην κεντρική τάπια. (Φωτογραφία:  VISUALHELLAS.GR)

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ

Ρομαντική είναι και η Ανάσταση στην εκκλησία του Ελκομένου στην κεντρική τάπια, αφού στη Μονεμβασιά –ειδικά τα τελευταία χρόνια– δεν πέφτει ούτε ένα δυναμιτάκι.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Το απόγευμα της Κυριακής πιάστε θέση στην πλατεία της Χρυσαφίτισσας για να παρακολουθήσετε το κάψιμο του Ιούδα. Ρομαντικό δεν είναι, αλλά είναι σίγουρα εντυπωσιακό.

ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ

Τα έργα αποκατάστασης της Καστροπολιτείας ολοκληρώθηκαν και η περιήγηση είναι πιο ωραία από ποτέ. Ανεβείτε στην Άνω Πόλη, αγναντέψτε τη θέα και θαυμάστε τον Ναό της Αγίας Σοφίας. Στην Κάτω Πόλη χαλαρώστε στην πλατεία της Χρυσαφίτισσας, περπατήστε κατά μήκος του θαλασσινού τείχους και φτάστε έως τον φάρο, έξω από τα τείχη. Απολαύστε καφέ ή κοκτέιλ με θέα στο ταρατσάκι του Έμβασις (τηλ. 27320-61139) και γεύμα στη φημισμένη Ματούλα (τηλ. 27320-61660).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή