Συρία: 29 νεκροί από επίθεση με ρουκέτα στη Δαμασκό

Συρία: 29 νεκροί από επίθεση με ρουκέτα στη Δαμασκό

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επίθεση με ρουκέτες που εξαπέλυσαν Σύροι αντάρτες σε μια αγορά στα προάστια της Δαμασκού, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας.

Πρόκειται για μία από τις πιο πολύνεκρες επιθέσεις στη συριακή πρωτεύουσα τους τελευταίους μήνες. Οι αντάρτες εκτοξεύουν σχεδόν καθημερινά οβίδες όλμων και ρουκέτες εναντίον της Δαμασκού, σε αντίποινα για τους βομβαρδισμούς που εξαπολύει το καθεστώς εναντίον του αντάρτικού θύλακα της Ανατολικής Γούτας.

Η συριακή τηλεόραση ανέφερε ότι «τρομοκρατικές οργανώσεις» εκτόξευσαν τον πύραυλο που έπληξε το προάστιο Τζαραμάνα, στα ανατολικά της Δαμασκού, ενώ το επίσημο πρακτορείο Sana έκανε λόγο για 29 νεκρούς και 23 τραυματίες, επικαλούμενο μια πηγή της αστυνομίας.

Στο μεταξύ, στην επαρχία του Ιντλίμπ, τουλάχιστον εννέα άμαχοι, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή που έπληξε έναν άτυπο καταυλισμό εκτοπισμών. Ο καταυλισμός φιλοξενούσε εκτοπισμένους από τη γειτονική επαρχία Χάμα.

Το συριακό καθεστώς, με τη στήριξη της Ρωσίας, διεξάγει από τον Δεκέμβριο μια επιχείρηση ευρείας κλίμακας στη συγκεκριμένη επαρχία, η οποία ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από τους τζιχαντιστές της Χαγιάρ Ταχρίρ αλ Σαμ, θυγατρικής οργάνωσης της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή