«Ακραίες και σκοταδιστικές θεολογικές απόψεις» – Η απάντηση του υπουργείου Παιδείας για την απόφαση ΣτΕ

«Ακραίες και σκοταδιστικές θεολογικές απόψεις» – Η απάντηση του υπουργείου Παιδείας για την απόφαση ΣτΕ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης για την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία ακυρώνεται η απόφαση του τέως υπουργού Νίκου Φίλη, για την εφαρμογή στα σχολεία των νέων προγραμμάτων των Θρησκευτικών, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία, αφού εκφράζει τη δυσφορία του καθώς «πληροφορήθηκε από επιλεκτικές διαρροές την απόφαση», αναφέρει: «Το Υπουργείο σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες ωστόσο και αυτές κρίνονται ως προς τα αποτελέσματά τους και ως προς το σκεπτικό τους. Η συγκεκριμένη απόφαση πηγαίνει την εκπαίδευση και την κοινωνία πολλά χρόνια πίσω, καθώς ταυτίζεται και συντάσσεται με απόψεις ακραίων και σκοταδιστικών θεολογικών κύκλων.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δηλώνει αποφασισμένο να συνεχίσει το έργο της ανανέωσης, του πλουραλισμού και του εκδημοκρατισμού των προγραμμάτων σπουδών και των διδακτικών υλικών όλων των βαθμίδων. Σημειώνεται δε, ότι η νέα διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών έχει ενσωματωθεί πλήρως και έχει γίνει απολύτως αποδεκτή από εκπαιδευτικούς και μαθητές γιατί αποτελούσε ώριμο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας.

Το Υπουργείο, τέλος, θα τοποθετηθεί εκ νέου για το θέμα όταν κοινοποιηθεί η απόφαση». Η ανακοίνωση εναρμονίζεται πλήρως, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», με τις θέσεις του Νίκου Φίλη για το θέμα. Από την άλλη, υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Παιδείας επεσήμαναν χθες στην «Κ» ότι το μάθημα διδάσκεται με βάση δύο υπουργικές αποφάσεις που εκδόθηκαν στις 16/6/2017 επί υπουργίας Κώστα Γαβρόγλου, και άρα η διδασκαλία του δεν «απειλείται». Στο ίδιο πλαίσιο θα συνεχιστεί η εκτύπωση των Φακέλων του Μαθητή, βάση των οποίων διδάσκονται τα επίμαχα προγράμματα σπουδών, καθώς ακόμη δεν έχουν συγγραφεί νέα σχολικά βιβλία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή