Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Η συγγραφέας Χέρτα Μίλερ θα είναι παρούσα σήμερα (8.30 μ.μ.) στο Ινστιτούτο Γκαίτε (Ομήρου 14-16) όπου θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του John Alber Jansen «Χέρτα Μίλερ – Το αλφάβητο του φόβου» (Ολλανδία 2015, 55΄). Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου».

• Αφιέρωμα στον Φραντς Κάφκα διοργανώνεται σήμερα (6 μ.μ.) στον Βόλο, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων της Τσεχοσλοβακίας/Τσεχικής Δημοκρατίας.

• Η Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας (ΔΗΠΕΘΕΚ) παρουσιάζει το μυθιστόρημα του Κοσμά Χαρπαντίδη «Το άκυρο αύριο» (εκδ. Πόλις) στις 8 μ.μ. στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου».

• Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης: ο Ιανός και περισσότεροι από 70 άνθρωποι του πνεύματος διοργανώνουν μεγάλο αφιέρωμα στην ποίηση. Στις 7 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο του Ιανού, Σταδίου 24.

• Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, ο Φίλιππος Τσαλαχούρης και οι μαθητές του από την τάξη σύνθεσης του Ωδείου Αθηνών παρουσιάζουν τραγούδια για φωνή & πιάνο σε ποίηση Λαπαθιώτη, Σαχτούρη, Λειβαδίτη, Καρυωτάκη και Σαραντάρη.

• Η Αγγελική Τουμπανάκη συμπράττει με τη Μαρία Φαραντούρη στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Στις 9 μ.μ., Πειραιώς 206.

• Πρεμιέρα της παράστασης «Βάκχες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Αρη Μπινιάρη. Στις 8.30 μ.μ., στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, Λ. Συγγρού 107-109.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή