Αμανατίδης: Ψυχραιμία και λεπτοί χειρισμοί στο ζήτημα των Ελλήνων στρατιωτικών

Αμανατίδης: Ψυχραιμία και λεπτοί χειρισμοί στο ζήτημα των Ελλήνων στρατιωτικών

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το θέμα κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών απαιτεί λεπτούς χειρισμούς, ηρεμία, ψυχραιμία και νηφαλιότητα είπε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης .

Ο κ. Αμανατίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε πως η ελληνική πλευρά βρίσκεται εν αναμονή της ολοκλήρωσης της έρευνας του Τούρκου εισαγγελέα και των κατηγοριών που θα αποδοθούν στους δύο στρατιωτικούς υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η κυβέρνηση έχει ενιαία στάση.

Ωστόσο, όπως ανέφερε,  όλα εξαρτώνται από τις κινήσεις και τις αποφάσεις της άλλης πλευράς.

Ο υφυπουργός φρόντισε να επισημάνει ότι δεν πρόκειται να τεθεί ζήτημα ανταλλαγής των «οκτώ» με τους δύο Έλληνες.

Σχολιάζοντας την συμπεριφορά της Τουρκίας ανέφερε πως δεν έχει σταθερές συμμαχίες και αυτό την αναγκάζει να δημιουργεί τέτοια γεγονότα ενώ υπογράμμισε:

«Η συμπεριφορά της Τουρκίας αναβαθμίζει τη θέση της χώρας μας στα μάτια των συμμάχων μας», είπε.

Χαρακτήρισε ακόμη  σημαντική την αυριανή επίσκεψη Κοτζιά στα Σκόπια και έκανε γνωστό ότι  η κυβέρνηση θα επεξεργαστεί σήμερα τις προτάσεις της σκοπιανής πλευράς.

Φρόντισε ακόμη να υπογραμμίσει, ότι υπάρχει πολιτική βούληση και από τις δύο πλευρές να λυθούν τα ζητήματα  ενώ ανέφερε ότι η πρόταση της κυβέρνησης θα έρθει στη βουλή και όντας εθνικά χρήσιμη θα υιοθετηθεί από όλους στη βουλή και την ελληνική κοινή γνώμη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή