Επέστρεψαν κάποιες από τις 110 μαθήτριες που είχαν απαχθεί στη Νιγηρία

Επέστρεψαν κάποιες από τις 110 μαθήτριες που είχαν απαχθεί στη Νιγηρία

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Πληρoφόρησης της Νιγηρίας δήλωσε νωρίτερα ότι δεν καταβλήθηκαν λύτρα για την απελευθέρωση σήμερα δεκάδων μαθητριών από ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ.

«Δεν καταβλήθηκαν λύτρα σε αυτούς (την Μπόκο Χαράμ) για την απελευθέρωσή τους. Ο μοναδικός όρος που μας έθεσαν είναι να μη παραδώσουμε (τα κορίτσια) στον στρατό αλλά να τις αφήσουμε στην πόλη Νταπτσί χωρίς στρατιωτική παρουσία», είπε ο υπουργός Πληροφόρησης Λάι Μοχάμεντ στο Reuters από την Αμπούτζα.

Οι περισσότερες από τις 110 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από την πόλη Νταπτσί της βορειοανατολικής Νιγηρίας τον περασμένο μήνα αφέθηκαν σήμερα ελεύθερες μπροστά από το σχολείο τους από ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ. Σύμφωνα με το AFP, το οποίο επικαλείται την κυβέρνηση, 76 μαθήτριες απελευθερώθηκαν, ενώ το Reuters, επικαλούμενο συγγενείς και μαθήτριες που απελευθερώθηκαν κάνει λόγο για μια μαθήτρια η οποία εξακολουθεί να κρατείται και προσθέτει ότι πέντε έχουν χάσει τη ζωή τους.

Οι μαθήτριες, ηλικίας 11 ως 19 ετών, είχαν απαχθεί στις 19 Φεβρουαρίου. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη μαζική απαγωγή μετά το 2014 όταν η Μπόκο Χαράμ είχε απαγάγει περισσότερες από 270 μαθήτριες από την πόλη Τσιμπόκ, μια υπόθεση που είχε προκαλέσει διεθνή κατακραυγή. Κάποιες από τις απαχθείσες του Τσιμπόκ δεν έχουν αφεθεί ακόμη ελεύθερες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή