Ταυτοποιήθηκε ο νεκρός άνδρας που έστελνε τα πακέτα-βόμβες στο Τέξας

Ταυτοποιήθηκε ο νεκρός άνδρας που έστελνε τα πακέτα-βόμβες στο Τέξας

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κύριος ύποπτος μιας σειράς βομβιστικών επιθέσεων στο Όστιν του Τέξας σκοτώθηκε κατά την προσπάθεια της αστυνομίας να τον συλλάβει, στο βόρειο τμήμα της πόλης, μετέδωσε το KVUE, το τοπικό ειδησεογραφικό δίκτυο που συνδέεται με το ABC. Ο ύποπτος «πυροδότησε μηχανισμό και έπεσαν πυροβολισμοί», μετέδωσε επίσης το KVUE, χωρίς να προβεί σε περαιτέρω διευκρινίσεις.

Λίγο αργότερα, ο ύποπτος για τις βομβιστικές επιθέσεις ταυτοποιήθηκε από τις τοπικές αρχές ως ο 23χρονος Μάρκ Άντονι Κόντιτ από το Τέξας, αναφέρει επίσης το KVUE και η εφημερίδα του Όστιν, «American – Statesman», επικαλούμενη πηγές των αρχών ασφαλείας, οι οποίες δεν θέλησαν να κατονομασθούν.

Σύμφωνα με το BBC, το οποίο επικαλείται το δίκτυο CBS, ο ύποπτος σκοτώθηκε αφού πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό κατά τη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που έγινε εναντίον του.

Την πληροφορία ότι ο κύριος ύποπτος ανατινάχθηκε με εκρηκτικό μηχανισμό, μεταδίδουν επίσης τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα μη κατονομαζόμενες πηγές των δυνάμεων επιβολής της τάξης, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επισημαίνει ωστόσο ότι δεν την έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής.

Εξάλλου σύμφωνα και πάλι με το BBC, αυτήν την ώρα φέρεται ότι πράκτορες του FBI διεξάγουν έρευνα εκεί όπου σκοτώθηκε ο ύποπτος.

Εικόνες από κάμερες κλειστού κυκλώματος είχαν κυκλοφορήσει νωρίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις οποίες φαινόταν ένας λευκός με ξανθά μαλλιά που μετέφερε μεγάλα πακέτα, πρόσθεσε το BBC.

Η είδηση για τον θάνατο του κύριου υπόπτου για τις βομβιστικές αυτές επιθέσεις, 4 στο Όστιν και μία στο Σερτζ, 104 χιλιόμετρα νότια του Όστιν, ήρθε μετά την ανακοίνωση της αστυνομίας της πρωτεύουσας της Πολιτείας στο Twitter για «πυροβολισμούς από αστυνομικούς» σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων βόρεια του κέντρου του Όστιν.

Αναμένεται σύντομα να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου οι αρμόδιοι αξιωματούχοι του αστυνομικού τμήματος του Όστιν.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή