Εικαστικά στον κόσμο

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Iστορία και μέλλον στην πόλη Ανζέ

Αυτό το φουτουριστικό σχέδιο με την υπογραφή του αρχιτέκτονα Στίβεν Χολ κέρδισε τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το νέο μουσείο στην Ανζέ (Angers), την ιστορική πόλη του Λίγηρα, στην κεντρική Γαλλία. Πρόκειται για το μουσείο των ιστορικών συλλογών, η μορφή του οποίου παραπέμπει στη μεσαιωνική πόλη (και στο παρακείμενο κάστρο του 9ου αιώνα) κάνοντας χρήση όλων των δυνατοτήτων της προηγμένης τεχνολογίας. Το μουσείο θα συνδέεται με ξενοδοχείο, καθώς η Ανζέ υποδέχεται μεγάλο αριθμό τουριστών που εξερευνούν τα κάστρα του ποταμού Λίγηρα.

Ινκας και Αζτέκοι στο Μet

Θησαυροί των Ινκας και των Αζτέκων, φτιαγμένοι από ατόφιο χρυσάφι, παρουσιάζονται στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης στην έκθεση «Golden Kingdoms». Η μεγάλη έκθεση αναδεικνύει τις απαρχές και την άνθηση της μεταλλοτεχνίας και της επεξεργασίας του χρυσού από τους ιθαγενείς Αμερικανούς που ζούσαν στην Κεντρική Αμερική και το σημερινό Μεξικό. Η έκθεση παρουσιάζει όπλα, εργαλεία, ιερά αντικείμενα και νομίσματα ή μέσα συναλλαγής. Επίσης, συγκεντρώνει αριστουργήματα από μουσεία της Λατινικής Αμερικής, της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Συλλογή Wallace, 200 έτη

Από τα μικρά-μεγάλα θαύματα των ιδιωτικών συλλογών είναι και η Wallace Collection, το περίφημο ιδιωτικό μουσείο στην καρδιά του Λονδίνου, στην πλατεία Μάντσεστερ. Στεγασμένη σε ένα από τα σπουδαία ανάκτορα του 18ου αιώνα, η συλλογή Wallace γιορτάζει φέτος τα 200 της χρόνια με μια διαρκή έκθεση αφιερωμένη στον ιδρυτή της, σερ Ρίτσαρντ Γουάλας. Υπήρξε φιλάνθρωπος και μέγας συλλέκτης, με εξαιρετικό γούστο, που αντανακλάται στις μοναδικές συλλογές του μουσείου: ζωγραφική, γλυπτική, κεραμική, τάπητες, διακοσμητικές τέχνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή