Σφετεριστές της εκπροσώπησης

Σφετεριστές της εκπροσώπησης

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαν πολύ ψηλά τον αμανέ δεν πήραν οι διάφοροι εκπρόσωποι των «Παμμακεδονικών» οργανώσεων, που δεν ξέρουμε από πού κρατά η σκούφια τους και ποιους ακριβώς εκπροσωπούν; Κάποιος Γεώργιος Τάσιος δηλώνει πρόεδρος λέει της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων» και μοίρασε εξώδικα στους βουλευτές όλων των κομμάτων, με τα οποία, όπως σωστά είπε ο πρόεδρος της Βουλής, εγκαλούν τους εκλεγμένους εκπροσώπους του λαού «για εσχάτη προδοσία και λένε ότι θα πρέπει να επιβληθεί η ποινή του θανάτου ή των ισοβίων σε όσους τολμήσουν να ψηφίσουν την πρόταση που θα φέρει η κυβέρνηση για την ονομασία των Σκοπίων εάν εμπεριέχει μέσα της σύνθετη ονομασία… Ολα αυτά είναι διχαστικά κηρύγματα… που πρέπει να αντιμετωπιστούν», συμπλήρωσε ο κ. Νίκος Βούτσης (20.3.2018).

Δεν είναι απλώς διχαστικά. Είναι σφετερισμός της εκπροσώπησης του ελληνικού λαού. Ο κ. Τάσιος, δίχως να έχει ψηφιστεί από κανένα, δηλώνει εκπρόσωπος των νέων Αγανακτισμένων. Ισχυρίζεται ότι οι εξώδικες δηλώσεις του «εκφράζουν τις θέσεις του ελληνικού λαού όπως αυτές διατρανώθηκαν με τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν τόσο το 1992 όσο και το 2018, καθώς και με τα ψηφίσματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτικών συμβουλίων της Μακεδονίας και των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων όλης της χώρας» («Πρώτο Θέμα» 20.3.2018). Σοβαρά; Ψηφίστηκαν αυτά τα αντικοινοβουλευτικά κηρύγματα στις συγκεντρώσεις; Δόθηκαν στους δικαιολογημένα ανήσυχους για τη Μακεδονία -και πολλαπλώς παραπλανημένους από διάφορους εθνοπωλητές με το αζημίωτο- προς συζήτηση και διαβούλευση; Υπήρξε καμιά δημοκρατική διαδικασία που έκανε τον κ. Γεώργιο Τάσιο και την οργάνωσή του (η οποία, όπως λέει είναι πολιτιστικών συλλόγων) εκπρόσωπο των γηγενών Μακεδόνων, για να ζητά «από τους εκπροσώπους του ελληνικού Κοινοβουλίου να σεβαστούν τη βούληση του κυρίαρχου ελληνικού λαού»; Πόθεν και με ποια διαδικασία έγινε ο κ. Τάσιος υπεράνω των δικών μας εκπροσώπων και κήνσορας εκείνων που εκλέχθηκαν από τον λαό; Αν πραγματικά εκπροσωπούσε εμάς τους Μακεδόνες, τότε θα επιβεβαίωνε τις καταγγελίες περί ακροδεξιών συλλαλητηρίων. Αλλά δεν μας εκπροσωπεί. Σφετεριστής της γνήσιας εκπροσώπησης του λαού προσπαθεί να γίνει και κάποιος πρέπει να τον βάλει στη θέση του.

Ζήσαμε επί μακρόν την ακροαριστερή ανοησία, που επίσης έλεγε ότι εκφράζει τον λαό χωρίς να έχει ψηφιστεί από κανένα. Αυτή γέννησε την αντίστοιχη τρομοκρατία. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να ζήσουμε και μια ακροδεξιά παράκρουση που θα γεννήσει νέου τύπου ανομία. Οπως κάποια άμυαλα πήραν τοις μετρητοίς τις εξ ευωνύμων γελοιότητες, έτσι μπορεί και κάποια άλλα παιδιά να πάρουν στα σοβαρά τις εκ δεξιών γελοιότητες και να στέλνουν σφαίρες στους υπουργούς…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή