Τσαβούσογλου: Ασαφή τα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο

Τσαβούσογλου: Ασαφή τα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις για το Αιγαίο προέβη την Τετάρτη ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή της τουρκικής αντιπολίτευσης, η οποία είχε κατατεθεί τον περασμένο Νοέμβριο.

«Το καθεστώς κυριαρχίας κάποιων νησίδων και βραχονησίδων και τα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο δεν είναι καθορισμένα με κάποια ισχύουσα διεθνή συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδος και είναι αλήθεια ότι εξαιτίας αυτού του γεγονότος δημιουργούνται μία σειρά από προβλήματα» ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών και συνέχισε:

«Το υπουργείο μας από το 1996 με ανακοινώσεις του έχει αναφέρει τις απόψεις του για τα προβλήματα του Αιγαίου και πως δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα σε γεωγραφικούς σχηματισμούς που δεν έχει καθοριστεί το καθεστώς τους, όπως και οποιεσδήποτε ενέργειες δεν θα δημιουργήσουν κάποιο νομικό τετελεσμένο».

Ο κ. Τσαβούσογλου ολοκλήρωσε την απάντησή του σημειώνοντας ότι από τη μέρα «που ήρθαμε στη διακυβέρνηση δεν έχει αλλάξει τίποτα στο καθεστώς στο Αιγαίο».

με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή