Κεφαλογιάννη για ΑΕΠΙ: Το χρονικό ενός αναμενόμενου αδιεξόδου

Κεφαλογιάννη για ΑΕΠΙ: Το χρονικό ενός αναμενόμενου αδιεξόδου

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση που αναφέρει ότι το υπουργείο Πολιτισμού θα προχωρήσει σε νέα νομοθετική ρύθμιση για τη συλλογική διαχείριση πνευματικών δικαιωμάτων, η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, κατηγόρησε την υπουργό Λυδία Κονιόρδου, πως ακόμα προσπαθεί να ξεπεράσει τα αδιέξοδα που δημιούργησεη ίδια.

«Ένα χρόνο μετά τον ορισμό της προσωρινής επιτρόπου στην ΑΕΠΙ, δέκα μήνες μετά την ψήφιση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας και σε συνέχεια αλλεπάλληλων τροποποιήσεων και παρατάσεων μέσω τροπολογιών, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού προσπαθεί ακόμα να βγει από τα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε με τις εμβαλωματικές της λύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση της κ. Κεφαλογιάννη και προσθέτει: 

«Όπως είχαμε προειδοποιήσει, ο ν. 4481/2017 δεν καλύπτει τις ανάγκες των δημιουργών. Τώρα, μετά τα διαχειριστικά πορίσματα, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού θα επιχειρήσει ακόμα ένα μετέωρο βήμα. Γι αυτόν το λόγο εκφράζουμε την ίδια ανησυχία, την ίδια αγωνία με το σύνολο των δημιουργών.

Επιτέλους! Ας το κατανοήσει η υπουργός: το ζήτημα της συλλογικής διαχείρισης απαιτεί πολιτική βούληση και σοβαρότητα. Χρειάζεται άμεσα, λύση δίκαιη, βιώσιμη, νόμιμη και λειτουργική».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή