Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Συνεχίζει να την τρομάζει

Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Συνεχίζει να την τρομάζει

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μαχητικότητα που παρουσίασε στη Μόσχα ο Ολυμπιακός, κόντρα στην πρωτοπόρο της Ευρωλίγκας ΤΣΣΚΑ, δεν ήταν αρκετή για να αποφύγει τη 10η ήττα του (89-81) από τους Μοσχοβίτες, σε 11 ταξίδια του στη ρωσική πρωτεύουσα. Οι «ερυθρόλευκοι», ύστερα από 27 αγωνιστικές, βρίσκονται στην 3η θέση και υπολείπονται μιας νίκης της δεύτερης Φενέρμπαχτσε, ενώ θα πρέπει να νικήσουν και στα τρία τελευταία παιχνίδια της κανονικής περιόδου, περιμένοντας νέο «παραπάτημα» της τουρκικής ομάδας για να τερματίσουν στη δεύτερη θέση, λόγω πλεονεκτήματος σε ισοβαθμία.

Στις απουσίες των Παπανικολάου και Μάντζαρη, οι συμπαίκτες τους έκαναν «μακιγιάζ» με την ανταγωνιστική απόδοση που είχαν στα τρία πρώτα δεκάλεπτα (23-26, 44-40, 69-62) και αν ο νεοαποκτηθείς Μπόμπι Μπράουν λειτουργούσε ως τρίτος «πυλώνας» στην επίθεση του Ολυμπιακού, μαζί με τους… μοναχικούς Σπανούλη και Πρίντεζη, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να διεκδικήσει τη νίκη στην τέταρτη περίοδο. Στον αντίποδα, ο Ντε Κολό έπαιξε σχεδόν μόνος του τον Ολυμπιακό, με τους 20 πόντους που είχε σκοράρει μέχρι το 25΄ και ενώ τρεις ακόμα συμπαίκτες του (Χίγκινς, Κλάιμπερν και Ροντρίγκεθ) είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, σκοράροντας καθοριστικούς πόντους στην τέταρτη περίοδο. Ο Ολυμπιακός στερήθηκε και πάλι την επιθετική παραγωγικότητα του Τόμπσον και του Ρόμπερτς, ενώ στην άμυνά του δεν μπορούσε να κρατήσει την ΤΣΣΚΑ (εξασφάλισε την πρώτη θέση) μακριά από τον μέσο όρο των 90 πόντων που σκοράρει.

ΤΣΣΚΑ: Ντε Κολό 25 (4), Ραντ, Φριντζόν, Βέστερμαν, Αντόνοφ 5 (1), Ροντρίγκεθ 13 (1), Βοροντσέβιτς 3 (1), Κλάιμπερν 12, Χίγκινς 14 (1), Κουρμπάνοφ 4, Χάινς 7, Χάντερ 6.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μακλίν 3, Μπράουν 3, Παπαπέτρου 2, Σπανούλης 17 (3), Μιλουτίνοβ 10, Στρέλνιεκς 5 (1), Τιλί 3, Πρίντεζης 24 (1), Ρόμπερτς 9, Ουίλτζερ, Τόμπσον 5 (1).

Ωρα αποδείξεων

Τρεις νίκες στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια της Ευρωλίγκας χρειάζεται ο Παναθηναϊκός, που θα προσδοκά παράλληλα και μία ήττα της Ρεάλ για να κατακτήσει την 4η θέση και να παίξει με πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Οι «πράσινοι» θα δοκιμαστούν σήμερα (21.15) στο Τελ Αβίβ από τη Μακάμπι (28η αγωνιστική), η οποία έχει ισχυρό κίνητρο νίκης, καθώς διεκδικεί από την Μπασκόνια την 8η θέση και την πρόκριση στα πλέι οφ, ενώ στην Μαδρίτη, η Ρεάλ θα παίξει με την Ζαλγκίρις και αμφότερες είναι ισόβαθμες με την ελληνική ομάδα. Σε περίπτωση τελικής διπλής ισοβαθμίας, είτε με τη Ρεάλ είτε με τη Ζαλγκίρις, ο Παναθηναϊκός θα καταλάβει την κατώτερη θέση, γιατί υστερεί στα σκορ των αγώνων του και με τις δύο ομάδες, ενώ υπάρχει και το ακραίο σενάριο της τετραπλής ισοβαθμίας (Ρεάλ, Ζαλγκίρις, ΠΑΟ, Χίμκι) που υφίσταται από χθες με την εκτός έδρας νίκη της ρωσικής ομάδας κόντρα στην Εφές (73-85).Το ευνοϊκότερο πρόγραμμα έχει η Ρεάλ (Ζαλγκίρις εντός, Ερυθρός Αστέρας εκτός, Μπάμπεργκ εντός). Το σημερινό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με τους αγώνες Eρ. Αστέρας – Φενέρ και Αρμάνι – Βαλένθια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή