Θρακιώτικη σκορδαλιά με καρύδια

Θρακιώτικη σκορδαλιά με καρύδια

28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την καρυδάτη σκορδαλιά συνοδεύουµε ψητά ψάρια και θαλασσινά, τηγανητό µπακαλιάρο ή γαλέο, ψαροκροκέτες ή ψαροµπιφτέκια, αλλά και ψητά κρεατικά.

 

Υλικά

  • 200 γρ. καρυδόψιχα
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί (ή περισσότερο, ανάλογα με το πόσο δυνατό μάς αρέσει)
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 125 ml νερό (ή γάλα – όλα σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 2 – 3 σκελίδες σκόρδου, κομμένες στη μέση
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Τα δουλεύουμε για περίπου 3 λεπτά, στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνουν μια λεία, σχεδόν βελούδινη κρέμα.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή